Raparperivaahto

500 g raparperinvarsia

1 dl sokeria

yhden appelsiinin mehu

2 dl kermaa

250 g mascarponejuustoa tai turkkilaista jogurttia

2 rkl sokeria

Kuori raparperi ellei se ole aivan nuorta ja suoraan maasta otettua. Pätki se kattilaan ja mittaa mukaan sokeri ja puristettu appelsiininmehu. Keitä viitisen minuuttia, jäähdytä kylmäksi ja soseuta karkeasti sauvasekoittimella.

Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto tai jogurtti sekä oman maun mukaan sokeria. Lisää raparperisose muutamalla kauhan sekoittamisella, ei liian tarkkaan, jotta sose jää raidalliseksi.

Annostele kirkkaisiin laseihin tai kuppeihin ja tarjoa marenkien kanssa.

Marengit

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset lähes valmiiksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähitellen. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää eikä tipu kulhosta ylöspäin käännettäessä, se on valmista. Varo ylivatkaamista.

Laita kahdella pikkulusikalla vaahdosta marenkeja pellille. Tästä määrästä tulee yksi pellillinen. Kypsennä 100 asteessa 2-3 tuntia. Voit myös kypsentää marengit 50 asteessa yön yli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.