Raparperivaahto

500 g raparperinvarsia

1 dl sokeria

yhden appelsiinin mehu

2 dl kermaa

250 g mascarponejuustoa tai turkkilaista jogurttia

2 rkl sokeria

Kuori raparperi ellei se ole aivan nuorta ja suoraan maasta otettua. Pätki se kattilaan ja mittaa mukaan sokeri ja puristettu appelsiininmehu. Keitä viitisen minuuttia, jäähdytä kylmäksi ja soseuta karkeasti sauvasekoittimella.

Vaahdota kerma ja lisää mascarponejuusto tai jogurtti sekä oman maun mukaan sokeria. Lisää raparperisose muutamalla kauhan sekoittamisella, ei liian tarkkaan, jotta sose jää raidalliseksi.

Annostele kirkkaisiin laseihin tai kuppeihin ja tarjoa marenkien kanssa.

Marengit

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset lähes valmiiksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähitellen. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää eikä tipu kulhosta ylöspäin käännettäessä, se on valmista. Varo ylivatkaamista.

Laita kahdella pikkulusikalla vaahdosta marenkeja pellille. Tästä määrästä tulee yksi pellillinen. Kypsennä 100 asteessa 2-3 tuntia. Voit myös kypsentää marengit 50 asteessa yön yli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.