Raputäytteiset tuulihatut

1,2 dl vettä

1,2 dl maitoa

120 g voita

ripaus suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

4 munaa

1,2 dl gruyère juustomuruja

mustapippuria

muskottia

ravunpyrstöjä

smetanaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paperoi pari peltiä leivinpaperilla. Kiehauta kattilassa tai padassa vesi, maito, suola ja voi yhteen hieman kuohuvaksi. Lisää jauhot puulastalla voimakkaasti sekoittaen ja anna samalla kypsyä kunnes taikina irtoaa reunoilta. Nosta jäähtymään pariksi minuutiksi.

Lisää munat yksi kerrallaan, sitten juustomurut, pippuri ja muskotti.

Jaa taikina kahdella lusikalla nokareina pelleille. Ripottele juustoa pinnalle ja paista 22 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat nousseet ja ruskistuneet. Älä avaa välillä uunia.

Pistä veitsen kärjellä reikä tuulihattuun, pujota ravunpyrstö sisään ja sipaise teelusikalla smetanaa perään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.