Riisipuuro

  • 3 dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • 2 l maitoa
  • 1,5 tl suolaa
  • yksi kuorittu manteli
  • kanelia

Paras puuro tulee puurokattilalla tai höyrykattilalla, sillä maitopohjainen puuro voi olla konstikas keitettävä.

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja sekoita huolellisesti.

Anna puuron hautua miedolla lämmöllä noin tunnin verran, sekoita välillä. Mausta puuro suolalla ja lisää manteli hyvää onnea tuomaan hänelle, joka mantelin saa annokseensa.

Tarjoa kanelin ja kylmän maidon tai mehu-, rusina- tai luumukeiton kanssa. Erityisen pehmeän makuinen puruosta tulee, jos korvaa osan maidosta kuohukermalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.