Rosmariiniomenapaistos

muruseos pinnalle:

150 g kylmää voita paloina

1,5 dl fariinisokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

50 g marsipaania

paistos:

noin kilo kotimaisia omenoita

yhden sitruunan mehu

3 rkl hunajaa

0,5 rkl silputtua rosmariinia

muutama voinokare

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää muut ainekset. Nypi voi muiden ainesten sekaan, mutta älä vaivaa taikinaksi, seos saa jäädä murumaiseksi.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paloiksi. Voitele vuoka kevyesti ja laita omenapalat siihen. Mittaa päälle sitruunamehu, hunaja, rosmariinin lehtisilppu ja pari pientä voinokaretta. Jos et pidä rosmariinista, ripottele päälle esimerkiksi kanelia.

Murustele omenien päälle muruseos. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Anna paistoksen hetki jäähtyä ennen tarjoilua. Seuraksi sopii tietysti vaniljakastike tai kylmä kerma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.