Rosmariiniomenapaistos

muruseos pinnalle:

150 g kylmää voita paloina

1,5 dl fariinisokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

50 g marsipaania

paistos:

noin kilo kotimaisia omenoita

yhden sitruunan mehu

3 rkl hunajaa

0,5 rkl silputtua rosmariinia

muutama voinokare

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää muut ainekset. Nypi voi muiden ainesten sekaan, mutta älä vaivaa taikinaksi, seos saa jäädä murumaiseksi.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paloiksi. Voitele vuoka kevyesti ja laita omenapalat siihen. Mittaa päälle sitruunamehu, hunaja, rosmariinin lehtisilppu ja pari pientä voinokaretta. Jos et pidä rosmariinista, ripottele päälle esimerkiksi kanelia.

Murustele omenien päälle muruseos. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Anna paistoksen hetki jäähtyä ennen tarjoilua. Seuraksi sopii tietysti vaniljakastike tai kylmä kerma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.