Rosmariiniomenapaistos

muruseos pinnalle:

150 g kylmää voita paloina

1,5 dl fariinisokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

50 g marsipaania

paistos:

noin kilo kotimaisia omenoita

yhden sitruunan mehu

3 rkl hunajaa

0,5 rkl silputtua rosmariinia

muutama voinokare

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää muut ainekset. Nypi voi muiden ainesten sekaan, mutta älä vaivaa taikinaksi, seos saa jäädä murumaiseksi.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paloiksi. Voitele vuoka kevyesti ja laita omenapalat siihen. Mittaa päälle sitruunamehu, hunaja, rosmariinin lehtisilppu ja pari pientä voinokaretta. Jos et pidä rosmariinista, ripottele päälle esimerkiksi kanelia.

Murustele omenien päälle muruseos. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Anna paistoksen hetki jäähtyä ennen tarjoilua. Seuraksi sopii tietysti vaniljakastike tai kylmä kerma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.