Ruusukaali-rusinahöystö

  • noin 300 g ruusukaaleja
  • 2 reilua porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • noin 2 dl kultaisia rusinoita
  • hiukan kasvislientä
  • suolaa,mustapippuria
  • tuoretta timjamia

Perkaa ruusukaaleista nahistuneet ulkolehdet ja leikkaa kaalit paksuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja kuullota siinä hiljalleen ruusukaalia ja porkkanakuutioita. Sekoita välillä.

Lisää rusinat ja kypsennä vielä muutama minuutti. Lisää kasvislientä, jos haluat pehmeämmän höystön. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä, ja tarjolle vietäessä runsaasti tuoretta timjamia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.