Sahramibroileria

4 broilerin koipea

öljyä ja voita ruskistamiseen

1 vihreä paprika

1 oranssi paprika

2 punasipulia

valkosipulia

1 kuivattu chili

1–2 purkkia säilöttyjä, kokonaisia tomaatteja

2 dl valkoviiniä

tuoretta yrttiä, esimerkiksi minttua, lehtipersiljaa tai korianteria

1 pussi sahramia

1 laakerinlehti

suolaa

pippuria

 

Viipaloi sipulit.

Poista paprikoista sisus ja valkoiset kalvo-osat sisältä. Leikkaa paprikat lohkoiksi.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa.

Ruskista koivet voin ja öljyn seoksessa kauniin ruskeiksi. Siirrä ne pataan odottamaan muita aineksia.

Huuhdo pannu ja kaada liemi koipien sekaan.

Kuumenna pannulla öljyä ja lisää sekaan punasipuli- ja valkosipuliviipaleet. Kaada sipulit lihan seuraksi.

Kuumenna lisää öljyä ja freesaa paprikalohkot, lisää ne pataan. Lisää pataan myös muut ainekset eli mausteet, valkoviini ja säilötyt tomaatit.

Kypsennä koipia kannen alla padassa noin 20 minuuttia.

Tarkista maku. Lisää pinnalle vielä reilusti tuoretta yrttiä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.