Sahraminen joulupulla

  • 5 dl maitoa
  • 75 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 keltuainen
  • 2 tl kardemummaa
  • 250 – 300 g voita
  • 0,5 g sahramia eli yksi kaupan annospussi
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • (1 dl rusinoita)

 

Ota voi ja munat huoneenlämpöön ajoissa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja sekoita siihen huolella sokeri, suola ja hiiva.

Liota sahrami pieneen lämpimään maitotilkkaseen ja lisää joukkoon. Lisää muna ja keltuainen ja vähitellen jauhoja.

Puolivälissä alustusta lisää pehmeä voi ja loput jauhoista sekä rusinat. Vaivaa taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin. Jätä liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta erilaisia joulupullia. Nostata pullat ja voitele keltuaisella. Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.