Savariini

2,5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

30 g hiivaa

 

Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää jauhot. Nostata taikinaa kunnes se on kaksinkertainen. Lisää sitten taikinaan:

 

2 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 keltuaista

100 g voita

0,5 dl sokeria

 

Kostutus:

2 dl sokerilientä

1 dl punssia

 

Voitele tasapohjainen rengasvuoka huolellisesti ja laita taikina vuokaan.

Anna taikinan kohota vuoassaan riippuen vuoan koosta lähes reunaan asti.

Paista savariinia 200 asteessa noin 30–45 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja kumoa savariini. Jos savariini ei ole tässä vaiheessa ruskistunut kunnolla, voit laittaa sen vielä hetkeksi uuniin ilman vuokaa, jotta leivonnainen saisi kauniin värin.

Pese vuoka ja laita savariini takaisin vuokaansa. Pistele pintaa ja valuta hiljalleen savariinin päälle kostutusliemi. Anna kaiken liemen imeytyä hyvin.

Tarjoiluvaiheessa kumoa savariini tarjoiluvadille ja täytä reikä paistetuilla tuoreilla hedelmillä. Paista hedelmiä voissa kunnes ne saavat hiukan väriä, voit lisätä pinnalle myös hiukan fariinisokeria.

Savariinin kanssa tarjotaan hedelmiä. Ne voidaan myös paistaa voissa ja farinisokerissa makua antamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.