Savariini

2,5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

30 g hiivaa

 

Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää jauhot. Nostata taikinaa kunnes se on kaksinkertainen. Lisää sitten taikinaan:

 

2 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 keltuaista

100 g voita

0,5 dl sokeria

 

Kostutus:

2 dl sokerilientä

1 dl punssia

 

Voitele tasapohjainen rengasvuoka huolellisesti ja laita taikina vuokaan.

Anna taikinan kohota vuoassaan riippuen vuoan koosta lähes reunaan asti.

Paista savariinia 200 asteessa noin 30–45 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja kumoa savariini. Jos savariini ei ole tässä vaiheessa ruskistunut kunnolla, voit laittaa sen vielä hetkeksi uuniin ilman vuokaa, jotta leivonnainen saisi kauniin värin.

Pese vuoka ja laita savariini takaisin vuokaansa. Pistele pintaa ja valuta hiljalleen savariinin päälle kostutusliemi. Anna kaiken liemen imeytyä hyvin.

Tarjoiluvaiheessa kumoa savariini tarjoiluvadille ja täytä reikä paistetuilla tuoreilla hedelmillä. Paista hedelmiä voissa kunnes ne saavat hiukan väriä, voit lisätä pinnalle myös hiukan fariinisokeria.

Savariinin kanssa tarjotaan hedelmiä. Ne voidaan myös paistaa voissa ja farinisokerissa makua antamaan.