Sieni-kookoskeitto

Noin 1 l valmiiksi käsiteltyjä käyttövalmiita kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja, mustavahakasta, orakasta tai lampaankääpää

1 iso sipuli

1 purjo

2–4 valkosipulin kynttä

öljyä ja voita kuullottamiseen

3–4 porkkanaa

200 g vihreitä, pitkiä papuja

2 dl pakasteherneitä

parsakaalin nuppuja

2 dl täysjyväriisiä tai muuta riisiä

1 l kookosmaitoa

1 l vettä

hiukan jeeraa eli juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta persiljaa, rosmariinia, basilikaa, minttua

parmesaania

Pilko sienet. Puhdista purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulit.

Kuumenna padassa öljyä ja voita ja freesaa sieniä hetki. Lisää sipuli ja purjo, kuullota ne sienten kanssa pehmeiksi.

Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää sipulien sekaan riisi ja sekoita ja kuullota niitäkin hetki.

Lisää porkkanat ja pavut. Lisää nestettä sen verran, että saat paksuhkon keiton. Lisää loppuvaiheessa herneet ja parsakaalin pienet kukinnot.

Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella jeeraa eli juustokuminaa.

Lopuksi lisää runsaasti tuoreita yrttejä silputtuina. Ripottele keittoannoksen pinnalle parmesaaniraastetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.