Sieni-kookoskeitto

Noin 1 l valmiiksi käsiteltyjä käyttövalmiita kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja, mustavahakasta, orakasta tai lampaankääpää

1 iso sipuli

1 purjo

2–4 valkosipulin kynttä

öljyä ja voita kuullottamiseen

3–4 porkkanaa

200 g vihreitä, pitkiä papuja

2 dl pakasteherneitä

parsakaalin nuppuja

2 dl täysjyväriisiä tai muuta riisiä

1 l kookosmaitoa

1 l vettä

hiukan jeeraa eli juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta persiljaa, rosmariinia, basilikaa, minttua

parmesaania

Pilko sienet. Puhdista purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulit.

Kuumenna padassa öljyä ja voita ja freesaa sieniä hetki. Lisää sipuli ja purjo, kuullota ne sienten kanssa pehmeiksi.

Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää sipulien sekaan riisi ja sekoita ja kuullota niitäkin hetki.

Lisää porkkanat ja pavut. Lisää nestettä sen verran, että saat paksuhkon keiton. Lisää loppuvaiheessa herneet ja parsakaalin pienet kukinnot.

Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella jeeraa eli juustokuminaa.

Lopuksi lisää runsaasti tuoreita yrttejä silputtuina. Ripottele keittoannoksen pinnalle parmesaaniraastetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.