Sitruunasilakat

  • 500 g silakkafileitä
  • 1/2 l vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1/2 rkl suolaa

Mausteliemi

  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl sokeria
  • 1/2 rkl hienoa merisuolaa
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori

Sekoita, vesi, etikka ja suola ja kaada se silakoiden päälle. Anna silakoiden tekeytyä kylmässä kolmisen tuntia.

Sekoita liemen ainekset. Asettelee fileet purkkiin ja kaada liemi päälle.

Peitä astia ja vie kylmään. Silakat ovat valmiit kahden vuorokauden päästä ja ne säilyvät kylmässä viisi vuorokautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.