Suppilovahvero-nuudelikeitto

Noin 200 g munanuudeleita

2 rkl sesameöljyä

1 l kanalientä

2 tl vähäsuolaista soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

2 salottisipulia

1 l tuoreita suppilovahveroita tai noin 3 dl käsiteltyjä

pieni pala inkivääriä raastettuna

öljyä paistamiseen

noin 100 g tuoretta pinaattia

lehtipersiljaa

ruohosipulia

Keitä nuudelit lähes kypsiksi pakkauksen keitto-ohjeen mukaan. Siivilöi ja lisää sekaan sesameöljyä, näin nuudelit eivät tartu toisiinsa ja saavat valmiiksi hyvän maun.

Leikkaa salottisipulit ohuiksi siivuiksi, raasta inkivääri. Huuhdo pinaatinlehdet ja leikkaa niistä pois ylimääräinen lehtiruoti. Leikkaa lehdet kahdeksi tai kolmeksi suikaleeksi.

Laita tuoreet suppilovahverot kokonaisina paistinpannulle ja haihduta niistä neste. Lisää pannulle öljyä ja sipulisiivut. Ruskista sieniseosta hyvin, lisää myös inkivääriraaste.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää soija ja sitruunamehu. Lisää sekaan sienisipuliseos ja keitä keittoa hetki, jotta sienet kypsyvät hyvin.

Lisää pinaatinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää nuudelit ja lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa ja ruohosipulia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.