Taatelivanukas

  • 200 g siemenettömiä taateleita
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 50 g voita kuutioina
  • 100 g fariinisokeria
  • 1/4 tl vaniljaesanssia
  • 2 tl murukahvia
  • 2 munaa rakenne rikottuna
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta

Toffeekerma

  • 150 g fariinisokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 80 g voita kuutioina

Voitele kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla.Voit myös käyttää muffinssivuokaa, jolloin saat 10 yksittäistä vanukasta.

Sekoita taatelit, vesi ja ruokasooda. Anna seistä 5 minuuttia. Soseuta taatelit, voi ja sokeri soseeksi. Lisää kananmunat ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada vuokaan.

Paista noin 1 tunti 175 asteessa. Anna seistä noin 10 minuuttia ja tarjoa toffeekerman kanssa.

Sekoita toffeekermaa varten kaikki aineet ja keitä kunnes kastike on sopivan paksua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.