Tattirisotto

0,5 l käsiteltyjä (omassa liemessään kypsennettyjä) tatteja

50 g voita

noin 1 l kanalientä

3 rkl oliiviöljyä

1–2 sipulia pieneksi

silputtuna

(1 valkosipulin kynsi)

3 dl Arborio-riisiä

1,5 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl raastettua parmesaania

kourallinen tuoretta kirveliä tai timjamia

merisuolaa

mustapippuria

Sulata voi padassa. Jätä pari lusikallista voita myöhempää käyttöä varten.

Kuullota voissa sieniä, jotta ne saavat hiukan ruskistuneen pinnan. Siirrä sienet odottamaan.

Kuumenna oliiviöljy vuorostaan padassa ja kuullota siinä sipulisilppua.

Lisää riisit sekaan ja kypsennä sekoittaen koko ajan noin 3-4 minuuttia. Lisää sekaan viini ja kypsennä hetken aikaa.

Lisää kanalientä vähin erin, anna riisin imeä lientä vähitellen.

Sekoita risottoa koko ajan, jotta pystyt tarkkailemaan kypsyyttä.

Kun puolet nesteestä on käytetty, lisää sekaan sienet. Kun kaikki neste on käytetty, riisi on sopivan kypsää, yhteensä tähän menee aikaa noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Sekoita joukkoon nyt loput voista ja parmesaaniraaste. Lisää tuoreet yrtit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.