Tattirisotto

0,5 l käsiteltyjä (omassa liemessään kypsennettyjä) tatteja

50 g voita

noin 1 l kanalientä

3 rkl oliiviöljyä

1–2 sipulia pieneksi

silputtuna

(1 valkosipulin kynsi)

3 dl Arborio-riisiä

1,5 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl raastettua parmesaania

kourallinen tuoretta kirveliä tai timjamia

merisuolaa

mustapippuria

Sulata voi padassa. Jätä pari lusikallista voita myöhempää käyttöä varten.

Kuullota voissa sieniä, jotta ne saavat hiukan ruskistuneen pinnan. Siirrä sienet odottamaan.

Kuumenna oliiviöljy vuorostaan padassa ja kuullota siinä sipulisilppua.

Lisää riisit sekaan ja kypsennä sekoittaen koko ajan noin 3-4 minuuttia. Lisää sekaan viini ja kypsennä hetken aikaa.

Lisää kanalientä vähin erin, anna riisin imeä lientä vähitellen.

Sekoita risottoa koko ajan, jotta pystyt tarkkailemaan kypsyyttä.

Kun puolet nesteestä on käytetty, lisää sekaan sienet. Kun kaikki neste on käytetty, riisi on sopivan kypsää, yhteensä tähän menee aikaa noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Sekoita joukkoon nyt loput voista ja parmesaaniraaste. Lisää tuoreet yrtit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

Tässä on vuoden 2020 vihannes: nyt katetaan liikennevalojen värisiä paprikoita ruokapöytään

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.