Tryffelit

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl voita
  • 500 g tummaa suklaata
  • pinnalle: aitoa kaakaojauhetta

Kuumenna kerma ja voi kiehuvaksi. Laita lämpö pois päältä ja lisää suklaa pieninä palasina. Anna seoksen seistä kuumalla liedellä viitisen minuuttia, jotta suklaa sulaisi kunnolla. Sekoita huolella kiiltäväksi paksuksi seokseksi.

Kaada seos laakeaan astiaan ja laita kylmään. Sekoita joka viides minuutti, jotta massa kylmenisi tasaisesti.

Kun seos on kovettunut, pyörittele massasta käsin pieniä pallosia. Tryffeleiden ei tarvitse olla tasaisia, vaan niiden kuuluu olla esikuvansa mukaisesti epämuotoisia.

Pyöräytä palloset kaakaossa. Voit myös käyttää kaakaon tilalla tomusokeria.

Muunnokset

Mokkatryffeli: saadaan keittämällä ensin kermasta vahva ”pannukahvi”. Suodata kermasta kahvinporot ja käytä kerma ohjeen mukaan.

Konjakkitryffeli: lisää seokseen 4 rkl konjakkia.

Grand Marnier -tryffeli: lisää seokseen 4 rkl Grand Marnier- tai muuta sitruslikööriä.

Voit pyöräyttää tryffelin hasselpähkinämurskassa. Paahda ensin kuorellisia, kokonaisia hasselpähkinöitä kuumassa uunissa. Kun pähkinät ovat vielä kuumia, poista niistä kuori hieromalla pähkinöitä astiapyyhkeen sisässä. Murskaa kuoritut hasselpähkinät hienoksi murskaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.