Tumma hedelmäkakku

200 g voita

2 dl fariinisokeria

400 g kuivattuja hedelmiä, kuten kuten luumuja, rusinoita, korintteja, aprikooseja, taateleita, viikunoita

50 g sukaatteja

50 g hillottua appelsiininkuorta

100 g kirsikoita

1 dl hasselpähkinärouhetta

kiehuvaa vettä

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl maustepippuria

1 tl muskottikukkaa

1/2 tl neilikkaa

1 dl rommia

1 tl sitruunamehua

3 munaa

1,5 dl siirappia

Peitä kaikki kuivatut hedelmät kiehuvalla vedellä juuri ja juuri ja anna niiden pehmetä parikin tuntia.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaikki mausteet. Lisää taikinaan siirappi, rommi ja vehnäjauho-mausteseos. Lisää lopuksi hedelmät liemineen.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun isoon vuokaan. Paista 175 asteessa noin puolitoista tuntia. Tarkista kypsyys tikulla ja jatka paistamista, jos on tarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Tässä on vuoden 2020 vihannes: nyt katetaan liikennevalojen värisiä paprikoita ruokapöytään

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.