Uunibroileria rakuunan ja purjon kera

4 maustamatonta broilerin fileetä

suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

2 isoa purjoa, joista käytetään vain valkoinen ja vaaleanvihreä osa

2 dl tuoretta rakuunaa silputtuna

puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori

0,5 dl kuivaa valkoviiniä

noin 4 dl kanalientä

 

Leikkaa broilerinfileet kahteen osaan. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Ruskista liha huolella öljyssä ja siirrä palat uunivuokaan.

Kuullota silputtua purjoa öljyssä muutama minuutti ja lisää sekaan rakuunasilppu. Kuullota yhdessä.

Lisää valkoviini ja raastettua sitruunankuorta ja kiehauta seos. Lisää se broilerinlihan päälle ja lisää vielä sen verran kanalientä, että liha juuri ja juuri peittyy.

Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehua mausteeksi.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.