Uunibroileria rakuunan ja purjon kera

4 maustamatonta broilerin fileetä

suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

2 isoa purjoa, joista käytetään vain valkoinen ja vaaleanvihreä osa

2 dl tuoretta rakuunaa silputtuna

puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori

0,5 dl kuivaa valkoviiniä

noin 4 dl kanalientä

 

Leikkaa broilerinfileet kahteen osaan. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Ruskista liha huolella öljyssä ja siirrä palat uunivuokaan.

Kuullota silputtua purjoa öljyssä muutama minuutti ja lisää sekaan rakuunasilppu. Kuullota yhdessä.

Lisää valkoviini ja raastettua sitruunankuorta ja kiehauta seos. Lisää se broilerinlihan päälle ja lisää vielä sen verran kanalientä, että liha juuri ja juuri peittyy.

Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehua mausteeksi.