Valkosipulisilakat

  • 500 g silakkafileitä

Liotusliemi

  • 1 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Mausteliemi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 dl tillisilppua
  • 3–6 valkosipulinkynttä

Liota silakkafileitä etikkaliemessä muutama tunti. Valuta hyvin.

Valmista mausteliemi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lado sopivaan astiaan kerroksittain maustekastiketta ja silakkafileitä.

Peitä astia ja anna olla kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.