Valkosipulisilakat

  • 500 g silakkafileitä

Liotusliemi

  • 1 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Mausteliemi

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 dl tillisilppua
  • 3–6 valkosipulinkynttä

Liota silakkafileitä etikkaliemessä muutama tunti. Valuta hyvin.

Valmista mausteliemi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lado sopivaan astiaan kerroksittain maustekastiketta ja silakkafileitä.

Peitä astia ja anna olla kylmässä pari päivää ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.