Valkosuklaa-juustokakku

175 g murokeksejä, digestive-keksejä tai kaurakeksejä

50 g sulatettua voita

Täyte:

4 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl vettä

200 g valkosuklaata

2 dl tomusokeria

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl raastettua sitruunankuorta

Kiille:

2 dl puolukkamehua

2 liivatelehteä

Koristeluun:

puolukoita

Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 senttiä.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuuan pohjalle.

Sulata suklaa mikrossa tai kuumaan vesihauteeseen asetetussa astiassa kattilassa.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokeri ja raastettu sitruunankuori. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa.

Kuumenna sitruunanmehu ja vesitilkka. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana.

Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Nosta kakku hyytymään kylmään 3-4 tunniksi.

Tee kakulle kiille. Kuumenna puolukkamehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Anna seoksen hieman jäähtyä, kaada kakun päälle ja anna hyytyä vähintään pari tuntia.

Koristele puolukoilla.

Voit tehdä kakun myös ilman puolukkakiillettä ja puolukoita. Koristele kakku tällöin esimerkiksi suklaalastuilla, marjoilla tai säilykehedelmillä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hyydytetty makea piimäkakku

Baileys-torttu

Uusimmat

Ruoka

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.