Vanhanajan omenasose

omenia

sitruunan mehu + tilkka vettä

1-2 kanelitankoa

sokeria maun mukaan

vaniljasokeria


Pese omenat, halkaise ne, poista siemenkodat ja mahdolliset huonot kohdat. Kuori omenat.

Laita omenalohkot kattilaan yhdessä sitruunamehun kanssa. Laita sekaan myös kanelitanko.

Kypsennä omenia kannella peitettynä uunissa 175 asteessa noin pari tuntia. Poista kanelitanko.

Soseuta pehmeät omenat vispilällä tai sauvasekoittimella. Lisää valmiiseen soseeseen sokeria maun mukaan, lisää myös vaniljasokeria.

Pakasta sose pieniin rasioihin.

Kanelitangon asemesta omenat voi maustaa mintunoksalla, joka on helppo poistaa kypsien omenien seasta. Myös kokonainen vaniljatanko maustaa omenat. Valmiin soseen voi maustaa myös alkoholitilkkasella kuten konjakilla, calvadoksella tai omenaliköörillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.