Vanhanajan omenasose

omenia

sitruunan mehu + tilkka vettä

1-2 kanelitankoa

sokeria maun mukaan

vaniljasokeria


Pese omenat, halkaise ne, poista siemenkodat ja mahdolliset huonot kohdat. Kuori omenat.

Laita omenalohkot kattilaan yhdessä sitruunamehun kanssa. Laita sekaan myös kanelitanko.

Kypsennä omenia kannella peitettynä uunissa 175 asteessa noin pari tuntia. Poista kanelitanko.

Soseuta pehmeät omenat vispilällä tai sauvasekoittimella. Lisää valmiiseen soseeseen sokeria maun mukaan, lisää myös vaniljasokeria.

Pakasta sose pieniin rasioihin.

Kanelitangon asemesta omenat voi maustaa mintunoksalla, joka on helppo poistaa kypsien omenien seasta. Myös kokonainen vaniljatanko maustaa omenat. Valmiin soseen voi maustaa myös alkoholitilkkasella kuten konjakilla, calvadoksella tai omenaliköörillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.