ABC:lle vaihtanut huippukokki: Enää en avaisi ravintolaa joka ilta

"Jos ruoka on hyvää, ravintolan ei tarvitse olla keskustassa", Mikko Rosendahl sanoo.

Konkurssin kokenut huippukokki Mikko Rosendahl miettisi kahteen kertaan aukioloaikoja, jos perustaisi nyt ravintolan.

– Miettisin, onko järkevää olla auki joka ilta. Ehkä tarjoaisin lounasta viitenä päivänä ja à la carte -ruokaa vain viikonloppuisin. Enkä tiedä, olisiko ravintola keskustassa vai jossain muualla. Jos tullaan syömään ja käytetään siihen useita tunteja, periaatteessa on sama, missä paikka sijaitsee, Rosendahl sanoo.

– Väki käyttää edelleen hyvin ravintolan palveluja, mutta valitettavasti vain kello 11:n ja 13:n välillä. Illat ovat hiljaisia.

Kuopiolaisen Rosendahlin pyörittämä, valtakunnallisesti arvostettu Ravintola Os teki konkurssin vuosi sitten syksyllä. Rosendahlin mukaan muutto isompiin liiketiloihin Kuopion kauppakeskus IsoCeehen oli huonosti harkittu.

Suomalaisten kuluttaminen oli laskussa ja kilpailu kovaa. Eikä fine dining -tunnelmaan oikein istunut kauppakeskuksen alakerran kuntosalilta kuuluva ähinä ja kolina.

Sunnuntaisuomalainen haastatteli Rosendahlin tämän nykyisellä työpaikalla Kuopion Pitkälahden ABC-liikenneasemalla. Gourmet-kokin nimitys ABC-aseman keittiöpäälliköksi sai paljon huomiota vuosi sitten.

Rosendahl kertoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa loppuunpalamisestaan ja uudesta alusta ison ketjun keittiövelhona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina

Kolumni: Vietettiin perinteisin menoin

"Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä

"Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä", sanoo laukaalainen Katja Leppänen – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja tässä on syy

Opettajaksi pääsemisen kriteerinä "ruumiillinen sopusuhtaisuus" – Jyväskylässä järjestettiin pääsykokeita jo vuonna 1863

"Tämä voisi olla paikka, missä viinaa on keitetty" – Jättiläisten temppelin löytäjä etsi pirunkuoppaa ja löysi makkaratikun

Itä-Karjalan vankileireistä tehdään Venäjällä politiikkaa tosiasioista piittaamatta – Mutta eivät suomalaisetkaan näe koko kuvaa, sanoo tutkija

Kolumni: Koirat söivät sammalsyöjät, linnut popsivat mansikat, eivätkä tomaattini kelpaa kenellekään – kadehdin teitä pihaihmiset

"Ympäristö piti varmaan hulluna, mutta itse olin salaa onnellinen" – Anette Huila, 47, sairastui ensin vakavasti ja sai sitten potkut, mutta nyt hän on lähempänä unelmaelämäänsä kuin koskaan

Kolumni: Vanha normaali, uusi normaali vai oma maali?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.