Baritoni Waltteri Torikka säästää kaikki lavalle heitetyt pehmolelut

Baritoni Waltteri Torikka, 34, on parhaillaan kirkkokiertueella, joka on saanut nimensä hänen uusimmasta levystään Sydämeni joulu. Levy nousi kaksi viikkoa sitten listaykköseksi.

Torikasta tuli suuren yleisön tuntema vuonna 2015, kun hän voitti MTV:n Tähdet, tähdet -kilpailun.

Olet syntynyt Tampereen Ikurissa, kuten Popedan Pate Mustajärvikin. Mitä muuta yhteistä sinulla on Paten kanssa?

– Olemme molemmat rokkikukkoja omilla tonteillamme. Manselainen kokee yhteyttä toisen manselaisen kanssa. Kuuntelin pienenä Popedaa ja lauloin Kersantti Karoliinaa ja Mää ja Tapparan miestä ennen kuin osasin sanoa r-kirjainta: Mää ja Tappalan mies.

Mitä kaikkea keikoillasi on heitetty lavalle?

– Ei mitään kovin erikoista. Lähinnä pehmoleluja, kukkia ja villasukkia. Alusvaatteita kukaan ei ole heitellyt. Kaikki saamani pehmolelut ovat tallessa.

Mikä on erikoisin paikka, jossa olet esiintynyt?

– Käymme kerran vuodessa Waltteri Torikka Trion kanssa keikalla Pub Rastigaisassa Utsjoella. Se on huikea paikka, ikkunoista näkyvät tunturit. Triossa soittaa kitaraa Juha Savela ja kontrabassoa Eero Ignatius.

Olet kertonut, että sinua on kiusattu koulussa. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää koulukiusaajille?

– Älkää kiusatko, se on tyhmää. Kiusaaja ei siinä tilanteessa tajua, mitä tulee aiheuttaneeksi.

Ihailijat ovat nimittäneet sinua muun muassa mieskarkiksi, mussukaksi, ihanaksi ja unelmavävyksi. Mikä kuvaus on osuvin ja miksi?

– Näistä vaihtoehdoista mussukka on ehkä osuvin, mutta en osaa oikein kehua itseäni. Äitini sanoo, että olen ”hyvin kasvatettu”.

Nousiko menestys päähän, kun voitit Tähdet, tähdet -ohjelman?

– En koe niin. Olin vähintään yhtä kunnianhimoinen ennen ohjelmaa kuin sen jälkeen. Kilpailun jälkeen tiedostaa paremmin leikkikenttänsä – sen tason, jolla pitää koko ajan työskennellä. Odotukset on aina lunastettava. Ei voi jäädä laakereille lepäämään ja henkseleitä paukuttamaan.

Mitkä ovat suurimmat erot pop- ja oopperalaulajan työssä?

– Pääsääntöisesti oopperalaulajan työ vaatii monen vuoden koulutuksen, jotta ääni kantaa lavalla orkesterin yli ilman äänentoistoa. Periaatteessa popissa voi saada kannukset suoraan työn kautta. Tosin kilpailu musabisneksessä on nykyisin niin kovaa, että vaatimukset popin puolellakin ovat kasvaneet.

Kirjoitat runoja. Kenen runot puhuttelevat sinua?

– Viimeksi olen lukenut Uuno Kailasta ja Eino Leinoa. Ehdin aika vähän lukea, olen niin paljon kiinni nuoteissa ja teksteissä.

Sinut tunnetaan siitä, että olet lapsuudessa fanittanut Arja Korisevaa. Mikä Arjassa fanitutti?

– Arjalla on leimallinen, muistettava ääni. Tangokuningattarena hän oli ikoninen. Kun hän aikoinaan voitti, hän asetti kovat standardit jälkipolville. Hän vieraili armeija-aikana palveluspaikassani varusmiessoittokunnassa. Perustimme jätkien kanssa sinne Arja Koriseva -museon, jossa oli muovimuki, josta Arja on juonut, nimikirjoitus ja nenäliina, johon hän oli niistänyt. Pääsin silloin duetoimaan hänen kanssaan, mutta hän ei muistanut sitä myöhemmin, kun teimme yhteistyötä.

Mikä on salainen paheesi?

– Juustot, kaikenlaiset juustot. Kun muut ostavat irtokarkkeja, minä ostan juustopaloja. Olen viime aikoina yrittänyt hillitä sitä hommaa.

Mikä joukkue voittaa jääkiekon SM-liigan?

– Kai tähän on sanottava, että Tappara.l

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .