BrEXIT, CamerOUT ja Islanti IN

Yksinkertainen enemmistö meni yksinkertaistusten ansaan, Pertti Ruohonen kirjoittaa.

Britannian pääministeriä David Cameronia ottaa päähän, kun pesti päättyy itse viritettyyn (k)ansanäänestykseen.

Cameron on nyt Camerout. Ja koko maa on kohta out Euroopan unionista. Lisäksi Iso-Britannia pienenee pian, kun Skotlanti äänestää itsensä itsenäiseksi ja hajottaa Yhdistynyttä kuningatarkuntaa.

Oman maalin Cameron teki, kun yritti äänestyksellä saada maansa populisteja kuriin. Kansa ei ollutkaan konservatiiviisti hänen puolellaan. Yksinkertainen enemmistö meni opposition, etenkin itsenäisyyspuolue Ukipin yksinkertaistusten ansaan.

Sisäpoliittisista syistä ulkona värjöttelevän Cameronin tilalle pääministeriksi on tarjoutunut sisäministeri Theresa May. Hän lupaa toteuttaa sosiaaliuudistuksen ”joka toimii jokaiselle britille”. Ex(it) kuse mii, mutta pakko on todeta täältä EU:n pohjoisnurkasta rouva Maylle, että Maybe, mutta todennäköisemmin Maybe not.

Juhannus pelasti monen suomalaisen tekemästä taloustyhmyyksiä.

Britannian neuvoa-antavan kansanäänestyksen jälkimainingeissa suomalaiset ottivat neuvoa antavia mökeillään. Pörssi ja pelti olivat kiinni yhtä aikaa. Arjen alettua maailman pörssit olivat jo ra(u)hoittuneet.

Punta on monelle yritysjohtajalle yhä pahaa unta. Nyt lantit ovat kovaa valuuttaa: Skotlanti, Irlanti, Pohjois-Irlanti ja Islanti.

Islanti (t)ulosti Englannin A-maajoukkueen jalkapallon EM-kisoista maanantaina puolilta öin. Kello 0.21 tuli tieto, että britit menettävät viimeisenkin luottoluokittajan 3 A -luokituksen.

Piskuisen Islannin uuden presidentin valinta hävisi mediapelin. Mutta jalkapallo onkin kuningaslaji. Olisi pitänyt lyödä vetoa, eikä vain julistaa kaveripiirissä, että 330 000 asukkaan Islanti se voittaa 55 miljoonan Englannin EM-futiksessa 2–1. Oikeassa olemisesta jäi iloksi vain Englantia veikanneiden kavereiden kateus.

Menestyshuumassani ennustan ensi torstain EM-kisojen miesten keihäsfinaalin tuloksen myös 2–1: valitettavasti kaksi kirkkainta mitalia menee yli 80 miljoonan asukkaan Saksaan, mutta ronssia Ruuskas-Antille alle 5 000 immeisen Piela­ve(d)elle.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.