Euroviisuedustaja Darude kertoo, miksi hänellä on ollut samanlainen leukaparta 1990-luvulta asti

Konemuusikko Darude eli Ville Virtanen, 43, edustaa Suomea euroviisuissa toukokuussa. Viisukappale valitaan kolmesta vaihtoehdosta Uuden Musiikin Kilpailu -ohjelmassa, joka on lauantaina kahden viikon kuluttua. Daruden ylivoimaisesti tunnetuin kappale on vuonna 1999 ilmestynyt Sandstorm, josta tuli maailmanlaajuinen hitti.

Mikä Akin ja Turon hokemista on jäänyt parhaiten mieleesi?

– Heh, okei. Varmaankin ”auts töks töks”.

Mikä soittoääni sinulla on puhelimessasi?

– Olen todella tylsä ihminen: minulla on Applen vakiosoittoääni. Hetken ajan 2000-luvun alussa minulla oli piipittävä versio Sandstormista. Siinä oli kyse jostain yhteistyöstä Nokian kanssa.

Kuinka paljon viisuesityksesi menestys perustuu laulaja Sebastian Rejmanin ulkonäköön?

– Jos haluaisin nuoleskella Sebastianin egoa, vastaisin, että sataprosenttisesti. Mutta kun huomioin hänen laulutaitonsa, sanon, että 90 prosenttia perustuu lauluun ja loput 150 prosenttia ulkonäköön.

Asuit vuosia Yhdysvalloissa, mutta muutit sitten takaisin Turkuun. Miksi palasit?

– Halusimme tulla kasvattamaan lapsemme lintukotoon ja suomalaisen peruskoulujärjestelmän piiriin. Se oli oiva ratkaisu. Ainoa negatiivinen puoli on, että käyn edelleen kansainvälisesti keikoilla. Täältä on vähän pidempi matka Yhdysvaltoihin.

Mikä on Varsinais-Suomen paras matkailunähtävyys?

– Daruden tähti Turun World Trade Centerin edessä.

Yhdysvalloissa asuit Atlantassa, Georgian osavaltiossa. Etelävaltiot tunnetaan epäterveellisistä ruoistaan. Miten onnistuit olemaan lihomatta?

– Kroppani toimii sillä tavalla hyvin, että paino heittelee yleensä korkeintaan viidellä kilolla suuntaansa. Jos lopetan urheilun, ruokahalukin pienenee, ja päinvastoin. Yritin kyllä välttää tiettyjä ruokia. Jotkut perinteikkäät ruoat, kuten kolmeen kertaan uppopaistetut Mars-patukat, ovat melko rasvaisia.

Teet dj-keikkoja ympäri maailmaa. Kuinka huolissasi olet lentämisesi aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä?

– Vakava ja aiheellinen kysymys. Tiedän, ettei hiilijalanjälkeni ole kaikkein pienin. Yritän kompensoida lentämistä muilla jutuilla. Kierrätän, ajan ekoluonteisella autolla ja olen muuten kiltti luonnolle. Mutta rehellisesti sanottuna enemmänkin saisin tehdä.

Kuinka moneen Ville Virtaseen olet elämässäsi tutustunut?

– Kun pelasin junnuna lätkää, ehkä kolmessa tai neljässä tiimissä tuli Ville Virtanen vastaan. Kun opiskelin Turun teknillisessä oppilaitoksessa, toisella vuosikurssilla oli myös Ville Virtanen. Kokeemme sekoitettiin muutaman kerran keskenään. Ja sitten on tietysti kuuluisa näyttelijä Ville Virtanen, johon minua harvoin ulkonäön tai tekemisten perusteella sekoitetaan.

Sinulla on ollut samanlainen leukaparta 1990-luvulta asti. Miksi ihmeessä?

– Naamassa ei kasva haivenia kuin yhdessä kohdassa, joten ne pitää käyttää hyväksi.

Mikä euroviisukappale on ollut mielestäsi kaikkien aikojen paras?

– Ehdottomasti Lordin Hard Rock Hallelujah. Ja kansainvälisistä Johnny Loganin Hold Me Now.

Entä huonoin?

– Vaikka jokin olisikin ollut mielestäni huono, en koskaan työntäisi artistikumppaniani bussin alle vastaamalla tuohon.

Kerro vitsi.

– En osaa, joten kerron sen sijaan tarinan. Minulla oli puolen tunnin bussimatka yläasteelle ja lukioon. Matkoilla kaverit pyysivät minua kertomaan vitsejä pelkästään siksi, että olin maailman paskin vitsinkertoja. Heitä nauratti se, kun yritin kertoa vitsejä.

Mikä on salainen paheesi?

– Olen melkoinen karkkihirmu. Kroppani ei tykkää sokerista, joten karkinsyönti pitäisi lopettaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .