Jos haluaa kohennusta ulkonäköönsä, kosmetiikan ja kirurgin veitsen välissä on liuta keinoja – esimerkiksi Michael Monroe hakkasi tarinan mukaan huuliaan viivottimella

Hiukset

1700-luvulla kampaus saattoi olla liki metrin korkuinen ja lastattu täyteen tavaraa. Jos oman kuontalon pituus tai tuuheus ei riitä samaan tai juuri mihinkään, hiuksiinsa voi ottaa lisäkkeitä. Kalleimmat pidennykset tehdään aidoista hiuksista. Kiinnitystekniikoita on useita: kuumennettavat sinetit, ompelu, liima tai teippi.

Nopeat klipsilisäkkeet saa laitettua itsekin, mutta niiden ei ole tarkoitus pysyä yhtä iltaa kauempaa toisin kuin ammattilaisten kiinnittämien lisäkkeiden.

Aidot hiukset lisäkkeisiin tulevat yleensä Aasiasta, useimmiten Intiasta.

Kasvot

Kasvojen rypyt tasoittuvat perimätiedon mukaan lihomalla. Lisäkilo tai pari turvottaa naamaa mutta siirtää usein ongelmakohdat toiseen paikkaan. Terveellisempi keino on kasvojumppa.

Kasvojen ja kaulan iholle on kehitetty erilaisia teippejä. Kasvolaastarit kiinnitetään yöksi silottamaan ryppyjä, läpinäkyvällä kaulateipillä kiristetään ylimääräinen iho niskaan päiväsaikaan. Kiristys onnistuu myös sopivan tiukalla nutturakampauksella.

Radikaaleimmat puukottomat keinot väliaikaiseen ryppyjen ja juonteiden silottamiseen ovat PRP-plasmahoito ja täyteainepistokset. Plasmahoidossa, jota kutsutaan vampyyrihoidoksi, käytetään asiakkaan omaa verta, josta erotellaan plasma. Plasma pistetään hoidettavalle alueelle ja kasvoille tehdään sen jälkeen mikroneulaus – tarkoituksena on, että iho parantaa itse itsensä ”luonnollisella tavalla”.

Täyteaineista botuliini rentouttaa väliaikaisesti ihon alla olevia lihaksia, mikä silittää rypyt. Tunnetuin botuliinia sisältävä tuote on Botox. Toisinaan botuliinia käytetään yhdessä hyaluronaanihapon kanssa. Hyaluronaani imee itseensä vettä ja täyttää ihon pintaryppyjä. Ihoa silotellaan lisäksi erilaisilla kalsiumjohdannaisilla.

Huulet

Tarina kertoo, että muusikko Michael Monroe hakkasi huuliaan viivottimella saadakseen niihin lisää turpeutta. Mutta ilman väkivaltaakin pärjää. Vaskipuhallinpiireissä tiedetään, että torven tööttäys tuo massaa huuliin.

Markkinoilla on huulia pullistavia huulirasvoja, -seerumeita ja -punia sekä erityisiä huulenpullistusvälineitä. Amerikkalaisyritys valmistaa pyöreitä muovikuppeja, joita imemällä huulten pitäisi saada näyttävyyttä: Kuppia imetään vähintään 15–30 sekunnin ajan. Syntyvän alipaineen pitäisi saada huulet turvoksiin.

Jos pikkuturpeus omin konstein ei riitä, muhkeutta voi hommata pistoksin, joita tehdään samoilla aineilla, joilla silotellaan ryppyjä.

Kulmakarvat

Historiassa on eletty aikoja, jolloin kulmakarvattomuuden tuoma korkea otsa oli muotia. Nyt kulmakarvojen ajatellaan olevan tärkeä osa kokonaisilmettä.

Kulmakarvat voi tatuoida kohdilleen, jos niitä ei ole tai niitä haluaa korostaa ilman joka-aamuista vaivaa. Tekniikoita on kaksi: kestopigmentointi ja microblading. Kestopigmentointi tehdään koneella, joka pistää ihoon reikiä väriä varten. Samalla tekniikalla voi rajauttaa silmänsä. Microbladingissa kulmiin tehdään pienellä terällä viiltoja väripigmenttiä varten.

Kädet

Hyvinvoivat kynnet kertovat terveestä elämäntyylistä, onykofagia eli kynsien pureskelu usein stressistä tai pakonomaisesta tavasta.

Jos kynnet eivät varsinaisesti korista käsiä, omiensa päälle voi liimata tai teipata kaksipuoleisella teipillä muoviset tekokynnet. Muovikynsi pysyy paikallaan parista päivästä pariin viikkoon.

Viikkoja kestävät rakennekynnet syntyvät hoitoloissa ja salongeissa. Kynnet rakennetaan oman kynnen päälle geelistä tai akryylistä.

Silmät

Harvalla on luontaisesti tuuheat ja pitkät ripset, käyttipä millaista ripsiväriä tahansa.

Silmäripsiinsä voi liimata tekoripsinauhat tai -tupsuja tuomaan tuuheutta, näyttävyyttä ja pituutta. Ripset pysyvät yleensä päivän tai kaksi ja ne voi laittaa paikalleen itse.

Ripsienpidennyksen tekee ammattilainen. Ripsikuitu tai -kuidut kiinnitetään omaan ripseen liimalla. Ne pysyvät paikoillaan viikkoja, mutta vaativat välillä huoltoa.

Vartalo

Jo satoja vuosia sitten uuden ajan ihmiset ajattelivat, että lihava ruumis oli kasvanut ulos kehyksistään. Jos nykyihminen haluaa paremmat kehykset nopeasti, vaatetus auttaa.

Muotoilevat sukkahousut litistävät lantiota ja hoikentavat vyötäröä, jopa kohottavat takamusta. Joissain malleissa housuosa nousee rintojen alle saakka ja imaisee keskivartalon pakettiin.

Kurvejaan voi silotella myös muotoilevilla alushousuilla, -sortseilla, -topeilla, -mekoilla ja bodeilla.

Rintavarustukselle taikoja tekevät monenlaiset rintaliivit – haluaapa sitten kohotusta tai latistusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .