Kavallussyyte: Muistisairaan kanssa avioituneesta tuli rikas leski

Muistisairas Kaarina ei lääkärin mukaan ymmärtänyt avioliiton taloudellista merkitystä. Silti hänet vihittiin Veikon kanssa.

Alzheimerin tauti vei Kaarinalta kyvyn toisensa jälkeen. Varakas leski ei osannut enää keittää kahvia tai lukea, eikä hän tuntenut kelloa. Auton hän pysäköi välillä liikenneympyrään. Ystävät ja sukulaiset auttoivat häntä etenkin aviomiehen kuoleman jälkeen.

Talviuimareiden saunalla Kaarina tapasi Veikon, toiselta paikkakunnalta tulleen, työttömän miehen. Veikko oli äärettömän mukava ja hyvin kiinnostunut Kaarinan asioista. Heti samana päivänä hän muutti Kaarinan isoon omakotitaloon. Edunvalvojana toiminut veli yritti huolehtia Kaarinan omaisuudesta, jota Veikko kulutti parhaansa mukaan.

Veikko tahtoi naimisiin, mutta avioehtoon hän ei suostunut. Lääkärin mukaan Kaarina ei ymmärtänyt avioliiton taloudellista merkitystä. Käräjäoikeuden laamanni vihki silti parin.

Aiemmin Kaarina oli aikonut jättää omaisuutensa veljilleen ja heidän perheilleen, mutta pian hän teki uuden testamentin. Siinä hän halusikin jättää omaisuuden miehelleen, jota hän pakeni välillä itkien naapuriin ja joka ei hakenut hänelle lääkkeitä apteekista.

Vuonna 2009 Kaarina kuoli ja Veikosta tuli rikas mies. Hovioikeus kuitenkin eväsi mieheltä perinnön, ja pian Veikko on käräjillä vaimonsa kavalluksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.