Kiti Kokkonen halusi pienenä pankkivirkailijaksi

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija Kiti Kokkonen, 43, nousi tänä keväänä koko kansan suosikiksi voitettuaan Putous-ohjelman sketsihahmokilpailun Tanhupallo-hahmollaan. Esiintymis- ja kirjoitustöiden lisäksi Kokkonen toimii taiteellisena johtajana Suomen Komediateatterissa, joka siirtyy heinäkuun alusta Peacock-teatteriin Helsingin Linnanmäelle.

Millainen pomo olet, Kiti Kokkonen?

– Suomen Komediateatterissa on toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja, enkä ole taiteellisena johtajana suoranaisesti kenenkään esimies. Vastaan taiteellisesta työryhmästä mutta koen, että olen heidän tukenaan ja apunaan, en mikään määräilijä, Kokkonen sanoo.

Putous-hahmojen esittäjät ovat perinteisesti ryhtyneet tekemään markettikeikkoja hahmoillaan. Kokkosenkin vappu kuluu Tanhupallona keikkaillessa. Tienaako markettikeikoista hyvät rahat?

– Korvaus on hyvä suhteessa työmäärään, mutta ei se mitään miljonäärihommaa ole, Kokkonen vastaa.

Kokkosella on vahvasti taiteellinen tausta. Hänen isänsä oli elokuvaohjaaja Ere Kokkonen ja äitinsä on näyttelijä Titta Jokinen. Jokinen näyttelee nykyisin samassa Suomen Komediateatterissa, jonka taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen on. Kokkonen näytteli jo lapsena isänsä elokuvissa, mutta aina hän ei ole haaveillut näyttelijän urasta.

– Halusin pankkivirkailijaksi. En tiedä, mihin se kariutui. Melko varhain se alkoi muuttua niin, että halusin näytellä ja laulaa. Jossain vaiheessa halusin tanssijaksikin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .