Kolumni: Hallintaa, mallintaa ja sallintaa

Kiina poistaa varmistimia, kun Trump puhuu (A)asian vierestä, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Maa(ilma)n hallinta on nyt hajallaan. Eikä korjaannu ajallaan vaikka Suomi ottaisi käyttöön hallintarekisterin.

Isojen maiden hallitsijat ovat saaneet aikaan hallitsemattomuutta.

Donald Trumpilla on takanaan runsaat 100 päivää USA:n presidentin työhöntutustumisjaksoa. Siinä ajassa touhomies on saanut oman kansansa ja maailman kirjat sekaisin. Hän on ulkona sisäpolitiikasta, eikä ole sisällä ulkopolitiikassa.

Trump ylistää toista kahjoa: Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on nokkela mies, joka olisi kunnia tavata.

Kiina poistaa varmistimia, kun Trump puhuu (A)asian vierestä.

Johtoa mallintavat alemmat päättäjät ajattelevat sananmukaisesti johdon mukaisesti johtajan kanssa, joka ajattelee epäjohdonmukaisesti. On pelottavaa, jos johtajien ydinosaaminen on ydinaseissa.

Aseista kirjoituksen ollen osin valemedian valitsema Trump on laatumedian paras myyntitykki.

Suuromistajuuden piilottamisen salliva hallintarekisteri on pienen Suomen yksi yritys (n)ostaa talouskiinnostavuuttaan. Mutta rekisteriote lipsuu.

Silloisen valtiovarainministerin Alexander Stubbin (kok.) hallintarekisterin puolustuksessa eduskunnassa 2015 asiantuntijoiden 90 prosentin kannatus ja 10 prosentin vastustus vaihtoivat paikkaa. Tarvittiin valtamedia kääntämään vallanpitäjän luvut oikein päin. Stubb ottikin myöhemmin poliittista lukua.

Perussuomalaisten kanta hallintarekisteriin vaihtui, kun puolue vaihtoi paikkaa oppositiosta hallitukseen.

Jos verottajan ja poliisin vastustama laki hyväksytään, omistajien osakkeiden arvot nousevat ja persujen osakkeet laskevat.

Kahden persun osakkeet sen sijaan nousivat. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström kertoi julkisesti työuupumuksestaan kahden ministeriyden paineessa. Oppositiosta ex-ministeri Maria Guzenina (sd.) piikitteli Lindströmiä uhriutumisesta. Siitä vappupuhepallosta lurpahti ilmat pois jo maassa.

Peruspalveluministeri Guzenina itse uupui vaihtokuntoon kahdessa vuodessa yhden salkun kantamisessa. Jyrki Kataisen (kok.) hallituksessa hänen toimenkuvanaan oli sot(k)ea.

Voimailua harrastava Lindström voi nyt keskittyä työvoimaministerin töihin. Siinä on Lindströmin pihvi.

Toimi Kankaanniemen (ex-krist.) valintaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtoon voi kutsua yllätykselliSEKSI. Kankaanniemi kun toimi aiemmin lähettämällä Facebookissa naisille härskejä viestejä.

Ennen nykytekniikkaa tuli poikaporukalla lähetettyä Neuvostoliiton hallitsemasta Virosta mahtipontisia postikortteja: Pojat Tallinnassa, hommat hallinnassa!

Ei se ihan totta ollut sekään.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.