Kolumni: Innovaatiot vaativat innostusta

Jos keskityt kontrolloimaan ihmisiä, saat tasapaksua käskyjen toteuttamista, kirjoittaa Frank Martela.

Innostuneet työntekijät tekevät parempaa tulosta kuin innostumattomat. Kreikkalaisessa pikaruokaketjussa työn imu eli innostus ja tekemisen draivi ennusti noin 50 euroa parempaa päiväkohtaista tulosta per työntekijä.

Suomessa Jari Hakanen osoitti, että työn imua päivittäin kokevat hammaslääkärit tekivät saman työajan puitteissa enemmän ja vaativampia operaatioita ja ansaitsivat kuukaudessa noin 800 euroa enemmän kuin työhönsä leipääntyneet kollegansa. Tämä tarkoittaa noin 10 000 euron palkkaeroa vuodessa, vaikka työaika olisi sama.

Työn imun ja tekemisen draivin merkitys korostuu erityisesti vaativissa asiantuntijatehtävissä, asiakaspalvelutehtävissä ja luovaa panosta vaativissa töissä. Eli juuri sellaisessa työssä, jota tulevaisuudessa yhä useampi meistä tekee, kun rutiinityöt automatisoidaan.

Johda ihmistä, älä konetta

Liian moni johtaa ihmisiä kuin koneita. Kuvittelee että työntekijästä tulee tulosta ulos tasaisena pötkönä 7,25 tuntia päivässä ja johtajan tehtävä on vain kontrolloida prosessin kohdistumista oikeaan suuntaan.

Oikeassa elämässä ihmisten tuottavuudessa on valtavia eroja yhdenkin työpäivänkin sisällä. Vireystilaan vaikuttaa kellonaika, työtila, ympäröivät ihmiset ja se, kuinka omakseen työntekijät kokevat työpaikkansa päämäärät.

Itselleni ehdottomasti tuottavinta aikaa ovat aamupäivät jossakin valoisassa kahvilassa. Jos minut pakotettaisiin tulemaan toimistolle joka aamu kello kahdeksan, sekä tuottavuuteni että työmotivaationi surkastuisivat. Saisin vähemmän aikaan ja olisin tyytymätön. Kaikki häviäisivät – vain johtajan illuusio kontrollista lisääntyisi. Onneksi esimieheni ovat aina ymmärtäneet olla puuttumatta tekemisiini. Näin olen pystynyt tarjoamaan heille paremmat tulokset.

Muuttuvilla markkinoilla perinteinen johtaminen ei ole valtti

Viesti sinulle johtaja: Tärkein tehtäväsi ei ole miettiä, miten ihmisiä kontrolloidaan vaan miten saadaan heidät innostumaan. Jos keskityt kontrolloimaan ihmisiä, saat tasapaksua käskyjen toteuttamista. Vaikka Neuvostoliittoon pystyttiinkin myymään bulkkia, ei vapailla ja muuttuvilla markkinoilla pärjää tekemällä asiat­ niin kuin ne on aina tehty. Innovaatiot vaativat innostusta ja innostus vaatii mahdollisuutta toteuttaa itseään.

Uuden ajan johtajana ei pärjää itseään­ korostava käskyttäjä. Tärkeämpää on olla nöyrä ja kannustava. On kirkastettava yhteinen suunta ja rakennettava välttämättömät rakenteet, jotta kaikilla olisi mahdollisuus palvella yhteistä tavoitetta. Mutta sen jälkeen on osattava astua syrjään. On uskallettava päästää irti ja antaa ihmisille tilaa tehdä työnsä hyvin.

Frank Martela pyrki filosofiksi mutta päätyi hyvän elämän tutkijaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.