Kuplan ulkopuolella hekumoidaan homokyyläyksellä

Ehkä kesälomalla on hyvä pysyä oman kuplan sisällä, Tarja Koljonen kirjoittaa.

Viime viikolla kurkistin kuplan ulkopuolelle.

Siellä kansanedustaja toivottaa tummaihoisille paluuta kotimaahansa, koska he ovat ihmisiä, joita kukaan ei ole tänne kutsunut ja joiden tulisi osoittaa kunnioitusta että saavat täällä olla. Puheenaiheena oli täyssuomalainen Musta Barbaari.

Entinen poliisi uhkailee vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtajaa kotikäynnillä, koska kaikki matut ja varsinkin somalit pitäisi tappaa. Ainoa hyvä puoli on, että kyseessä on entinen poliisi.

Kansanedustaja kutsuu homoseksuaaleja pervoiksi ja Pridea pervojen K-18-vappuparaatiksi. Toinen edustaja tunnelmoi joutuvansa seksistisen homokyyläyksen uhriksi uimahalleissa ja muissa pesutiloissa.

Palasin omaan kuplaani.

Siellä yksityisten ihmisten perustama hiihtokoulu opettaa maahanmuuttajalapsille murtomaahiihtoa ja samalla sopeutumista elämään Suomessa. Ensi kaudella mukaan tulee myös syrjäytymisvaarassa olevia kantasuomalaislapsia.

Yli 70 prosenttia suomalaisyrityksistä suhtautuu myönteisesti maahanmuuttajien ja oleskeluluvan saaneiden pakolaisten palkkaamiseen.

Suomalainen maaseutu näyttää vieraanvaraisuutensa, kuten Heikki Kärjen ja Mikko Vähäniityn jutusta voi tänään lukea. Elias Lönnrotin tavoin parivaljakko hämmästelee ihmisten sydämellisyyttä, luottavaisuutta ja avuliaisuutta.

Suomensyyrialainen Rami Adham salakuljettaa henkensä uhalla leluja sodan keskellä oleville lapsille. Adham kertoo matkoistaan Anni Pasasen ja Terhi Korhosen jutussa.

Sosiaalista mediaa moititaan siitä, että se saa ihmiset keskustelemaan vain samanmielisten kanssa. Hakukoneetkin tarjoavat uutisia, joiden he tietävät myötäilevän mielipiteitäsi. Ehkä kesälomalla onkin hyvä pysyä oman kuplan sisällä.

Jos syksy ja työhön paluu kuitenkin alkavat stressata, kannattaa tutustua Yalen yliopiston tutkimukseen. Sen mukaan stressi helpottuu parhaiten, kun tekee jotain hyvää jollekulle toiselle.

Kirjoittaja on Sunnuntaisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

"Olen jonkin verran riskinottaja" – Antti Eskelinen, 57, on hypännyt yli 2 800 kertaa laskuvarjolla, osallistunut ralliin Afrikassa ja pyöräillyt Istanbulista Travemündeen

Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille

Kolumni: Rinnat eivät ole naisen kruunu

Keniassa Linda Bosire eli leveästi pankkiirin tyttärenä, Suomessa hänelle on huudeltu n-sanaa ja hänen lapsiaan on kiusattu

Kolumni: Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

Anna, 30, suuttui persujen pamfletista: Miksi väkivaltaa kokeneiden ääni unohtui taas?

"Se on ollut aika tyypillistä isoisäni käytöstä" – Taiteilija Eero Nelimarkka maalasi kuvan kuvanveistäjä Jussi Mäntysestä, ja taulusta seurasi vuosikymmenten riita

"Jos vaihtaisi auton ja kiertäisi vähän maailmaa" – Unelmointi kuuluu elämään, mutta mistä juuri sinä unelmoit?

"Ihmiset pitivät pöpinä, olinhan viisikuisen vauvan äiti" – Tea Törmänen, 37, on tuonut Suomelle MM-mitaleita amerikkalaisessa jalkapallossa, tutkinut miekkavalaita merellä ja muuttanut viikon varoitusajalla toiselle puolen Suomea

Laulaja taisteli Facebook-tunnuksistaan – samaan aikaan hakkeri tyhjensi jo pankkitiliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.