Kuuro lentopalloilija paljastaa: "Tajusin nopeasti, että kiusaamisesta ei ole helvetinkään hyötyä"

Maajoukkueen hakkuri Antti Ropponen ei häpeä kuurouttaan.

Antti Ropponen, 22, on tällä hetkellä Suomen tunnetuin kuuro huippu-urheilija. Hän on raivannut tiensä lentopallomaajoukkueen vakiokalustoon.

Ropponen syntyi kivikuurona eli hän ei kuullut lainkaan. Seitsemän vuoden iässä Ropposen oikeaan korvaan leikattiin sisäkorvaistute, jonka avulla hän kuulee niin hyvin, että pystyy kommunikoimaan puhumalla.

Saatuaan kuulon nurmolainen on viettänyt aikaa lähinnä kuulevien yhteisössä. Seura- ja maajoukkuetoiminta täyttävät hakkurina pelaavan Ropposen kalenterin. Silti hän ei halua luopua myöskään kuurojen kulttuurista ja yhteisöstä.

– Kun sukelsin pitkän tauon jälkeen uudestaan kuurojen urheilumaailmaan, tykästyin törkeästi siihen meininkiin. Kuurot ovat aitoja ihmisiä, puhumalla feikataan, viittomalla ei, Ropponen kertoo.

Ropposen tie ei ole ollut helppo. Lapsena hän joutui kiusatuksi kuulovammansa ja kuulokojeidensa takia.

– Silloin tein itsekin ison virheen. Aloin itsekin kiusata, koska halusin päästä samalle tasolla kovien kavereiden kanssa.

– Nopeasti tajusin, ettei kiusaamisesta ole helvetinkään hyötyä, ei mitään tolkkua. Lopetin sen tyhmyyden saman tien.

Ropponen valmistautuu parhaillaan maajoukkueen kanssa Puolassa järjestettäviin lentopallon EM-kisoihin. Suomi kohtaa avausottelussaan Viron ensi torstaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .