Leevi Karjalainen, 26, asuu vanhempiensa kanssa ja on vallannut saunan vaatteillaan – kumin tuoksu hurmasi hänet jo lapsena ja nyt hän pukeutuu lateksiin

Leevi Karjalaisen, 26, huoneessa leijailee olemisen tuoksu. Pelaamista varten rakennetun tietokoneen led-valot välkkyvät harmaan lauantain tasaisessa valossa. Sälekaihtimet on käännetty kiinni. Niitä ei ole avattu vuosiin.

Vaatekaapissa roikkuu jätesäkkejä, joihin on vedetty puukolla viilto henkareita varten. Jätesäkit suojaavat vaatteita auringon uv-säteiltä. Karjalainen nostaa muutaman säkin kaapista ulos.

Jotkut kumipukeutujat käyttävät pukemiseen talkkia, mutta se on Karjalaisen makuun liian sotkuista. Liukuvoidetta hän ei halua käyttää liikaa, sillä Karjalainen pitää vaatteiden natinasta ja liukuvoide vähentää sitä.

Nautinto alkaa jo vaatteiden pukemisesta. Sitten seuraa tunne materiaalin liimaantumisesta iholle ja lopuksi vaatekerran puhdistaminen.

 

Nuorella Karjalaisella oli tapana kierrellä isänsä kanssa autoverstaita. Eräässä varastohallissa leijaileva kumin tuoksu tunkeutui pojan sieraimiin. Tuoksu huumasi, mutta nuori mieli ei vielä ymmärtänyt, mitä se tarkoitti.

Teininä Karjalainen ei tuntenut sopivansa joukkoon. Luokkatoverit kävivät hermoille. Heidän kuuntelemansa musiikki ei kolahtanut, eikä kenelläkään tuntunut olevan tyylitajua.

Karjalainen näki muovisia vaatteita ensimmäistä kertaa 19-vuotiaana musiikkivideolla. Pian hän osallistui Lumous Gothic -festivaaleille, goottikulttuuriin keskittyvään tapahtumaan. Ihmiset olivat sonnustautuneet kaasunaamareihin ja tiukkoihin pvc-muovisiin vaatteisiin. Oli piikkejä, ketjuja ja polven yli ulottuvia saappaita.

– Tajusin, että jumalauta, mähän olen kotona.

 

Ensimmäinen oma pvc-muovinen asukokonaisuus maksoi 400 euroa. Tarkoitus oli kokeilla, miltä materiaaliin pukeutuminen tuntuu. Jo pelkästään muovisten housujen hierominen jalkaa vasten oli Karjalaisesta niin mukavaa, että vaatteita oli saatava lisää. Nyt hakusessa oli jotain pvc:tä parempaa.

Karjalainen sai parikymppisenä veronpalautuksia 1 070 euroa. Rahojen käyttökohde oli selvä: hän tilasi joulun alennusmyynneistä lateksia, yhdellä kertaa kokonaisen asun.

Kun hän käveli uudet lateksit päällä pakkasessa, vaatteet kylmenivät nopeasti. Sisään palatessa lateksi muuttui ihonlämpöiseksi.

Ensikokemus oli ikimuistoinen:

– En valehtele, kyllä siinä miehellä alkoi seisoa.

 

Karjalainen rakastaa huomiota. Jos sitä ei muuten saa, lateksit päällä on huomion keskipisteenä. Kerran hän oli ehtinyt vasta astua Tampereen Klubin ovesta sisään, kun kolme naista ja yksi mies olivat jo hipelöimässä hänen vaatteitaan.

Muovivaatteisiin pukeutuminen näyttää hankalalta ja niiden käyttö epämukavalta. Karjalainen on eri mieltä. Tiukoilla vaatteilla hän ilmaisee olevansa tyytyväinen omaan kehoonsa.

– Luultavasti nukkuisin nämä päällä, jos voisin.

 

Jokapäiväiseen käyttöön lateksivaatteet ovat kuitenkin liian työläitä. Lateksi ei hengitä, joten vaatteet on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen. Talon pesutiloista löytyy vauvan kylvettämiseen tarkoitettu keltainen pesuvati, jossa Karjalainen pesee vaatteensa astianpesuaineella.

– Vaatteiden pesu on terapeuttinen kokemus. Se tekee vaatteesta henkilökohtaisemman.

Karjalaista viehättää koko lateksiin pukeutumisen prosessi. Asun liukastaminen, vaatteissa näyttäytyminen, kumin tuntu iholla, natiseva ääni, vaatteiden pesu ja kuivumaan ripustaminen ovat kaikki osa kokemusta.

Lopuksi Karjalainen säilöö vaatteet huolellisesti takaisin kaappiin. Silloin tällöin kun hän kävelee vaatekaappinsa ohi, hän raottaa ovea ja nuuhkaisee.

 

Karjalainen käy päivätöissä ja asuu yhä vanhempiensa kanssa. Hän kokee olevansa onnekas, sillä perhe on hyväksyvä ja vapaamielinen.

– Taas on vedetty päälle taistelutamineet, isä kommentoi pihassa poikansa pukeutumista.

Lateksiset vaatteet eivät hetkauta Karjalaisen vanhempia. Tarmo-isä oli omien sanojensa mukaan ensimmäinen tamperelainen punkkari, joka leikkasi irokeesin. Kampaajalla hän joutui allekirjoittamaan lapun, jossa vakuutti pyytäneensä kummallista kampausta. Kulttiyhtye Rämössä soittanut nuorukainen kantoi nahkatakkinsa päällä farkkuliiviä, jota koristi 1 438 niittiä.

– Silloin nuorisokulttuuri oli sitä ja nyt se on sitten tätä, isä sanoo ja viittaa poikaansa.

Lateksia on käytetty materiaalina jo ainakin vuosisadan ajan. Ensimmäiset merkit lateksia käyttävistä fetissipukeutujista löytyvät 1960–70-luvuilta.

Ihmisen halu provosoida ei ole kadonnut, ja Karjalaisen perheessä siihen jopa kannustetaan. Heistä vaatevalinta on onnistunut, jos se aiheuttaa muissa reaktion.

– Ei ne siitä ole millään, jos pikkasen seksipippaloissakin pyörin.

Yhtä asiaa vanhemmat tosin harmittelevat: välillä kun he haluaisivat löylyihin, pojan vaatekerta roikkuu saunassa kuivumassa.

Karjalainen on vaihtanut takaisin arkivaatteisiin ja laittaa pyykinpesukonetta päälle. Sen jälkeen hän lähtee auttamaan isäänsä puutarhaan. Aurinko laskee pian.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .