Näin paljon presidenttiehdokkaille kertyi kampanjakilometrejä

Haavisto teki presidentinvaalien kovimman jalkatyön: "Pekka on mestari nukkumaan takapenkillä", kampanjapäällikkö Riikka Kämppi kertoo.

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto suosi kampanjassaan julkisia kulkuvälineitä ,mutta matkusti myös autolla ja lentäen. Kampanjakilometrejä kertyi peräti 35 000.

Valtaosa Haaviston matkoista, noin 24 000 kilometriä, tuli kampanjapäällikkö Riikka Kämpin mukaan Suomessa tehdystä vaalityöstä junalla ja autolla. Hän kiersi noin 120 paikkakunnalla ja kaikissa Suomen maakunnissa.

– Pekka palaa mieluiten yöksi kotiin aina kun mahdollista, vaikka välimatkat olisivat pitkiä. Hän ei aja itse ja on mestari nukkumaan auton takapenkillä, Kämppi selittää.

Muista ehdokkaista poiketen Haavisto teki vaalityötä myös ulkomailla. Hän tapasi ulkosuomalaisia äänestäjiä tukijoidensa järjestämissä tilaisuuksissa Brysselissä, Tukholmassa ja Fuengirolassa.

Vähiten reissasi Kyllönen

Ehdokkaiden kampanjapäälliköt laskivat Sunnuntaisuomalaiselle vaalityössä kertyneet kilometrit. Useimmilla kampanjakilometrejä kertyi 10 000–15 000. Se vastaa maanteitse noin kymmentä matkaa Suomen päästä päähän.

Vähimmällä reissaamisella vaaleista suoriutui Vasemmistoliiton Merja Kyllönen: 5 600 kilometriä autolla ja noin 3 400 kilometriä Helsinki–Oulu- ja Helsinki–Vaasa-välejä lentäen. Kampanjointia rajoitti se, että europarlamentaarikko oli kiinni Brysselissä itsenäisyyspäivään asti ja lomaili joulunpyhät.

Kyllönen suosi henkilöautoa käytännön syistä.

– Itä- ja Pohjois-Suomessa ei ole paljon vaihtoehtoja, kun junayhteyksiä on rajallisesti, Kyllösen avustaja Sarianne Hartonen toteaa.

Ehdokkaista ajallisesti pisimmän kampanjan tehnyt keskustan Matti Vanhanen ja jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö kertoivat kampanjakilometreistään ympäripyöreästi. Molempien kerrottiin kiertäneen maata "tuhansia kilometrejä".

Vanhanen ilmoitettiin kisaan jo kesällä 2016, ja hän osallistui yli 300 tilaisuuteen. Niinistölle vaalitilaisuuksia kertyi kuutisenkymmentä.

Ehdokkaiden kampanjamatkat:

Tuula Haatainen: Noin 6 000 km autolla, lisäksi kotimaan lentoja ja junamatkoja. 52 paikkakuntaa.

Pekka Haavisto: Yht. n. 35 000 km, josta autolla ja julkisilla n. 24 000. 120 paikkakuntaa.

Laura Huhtasaari: Yht. 15 400 km, josta n. 4 000 lentäen, 1 000 junalla ja loput autolla. 76 paikkakuntaa.

Merja Kyllönen: Noin 9 000 km, josta autolla 3 400 ja loput lentäen. 51 kuntaa.

Sauli Niinistö: ”Tuhansia kilometrejä”. Noin 60 vaalitilaisuutta 17 maakunnassa.

Nils Torvalds: Yht. n. 10 000 km autolla. 43 kuntaa.

Matti Vanhanen: ”Tuhansia kilometrejä” autolla, junalla ja lentäen. Yli 300 vaalitilaisuutta.

Paavo Väyrynen: 10 000 km autolla ja 10 kotimaan lentoa. Noin 100 kuntaa.

Lähde: Kampanjapäälliköt

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

Katja Kätkä: "Olemme Virpin kanssa varmaan mummonakin pimatsuja."

Kolumni: Vanhemmilta opittu työmoraali ei toimi tänä päivänä

"Kommunisteilta puuttuu kyky erottaa oikea väärästä, joten heitä on käsiteltävä mielenvikaisina", julistettiin Jyväskylässä – raju vihapuhe repi Suomea 90 vuotta sitten

Kolumni: Tänäänkin Kansan radiossa pelätään, ettei adventtina saa enää laulaa Hoosiannaa

"Suomen kansa ei ole koskaan itkenyt ja rukoillut niin paljon" – Onni Ryynänen oli 20-vuotias, kun joutui talvisodan rintamalle

Äänekoskelaisen Pasi Mannisen biologinen lääke maksaa vuodessa yli 15 000 euroa – Kalliille lääkkeille olisi vaihtoehtoja, mutta lääkärit eivät kirjoita niille reseptejä

Mikko Leppilampi menetti hampaansa lätkäpelissä – "Nyt sä oot oikea kiekkoilija", lohduttivat Ville Peltonen ja Teemu Selänne

Kolumni: Veikkauksen pelit ovat hirveitä – uusien pelien logiikka on aina samaa sekavaa kultajaskaa

Karri pelasi kaikki rahansa ja teki itsemurhan neljä vuotta isänsä jälkeen – jämsäläinen Sunna Kivisalo haluaa kertoa poikansa tarinan, koska vaikeneminen on vaarallista

Kolumni: Vuonna 1989 maailmasta oli tulossa parempi paikka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.