Näyttelijä Sinikka Sokka: "Kypsällä iällä miettii, mitä uudessa suhteessa pitää sietää"

Yli 60-vuotiaita naisia ei juuri televisiossa näy, näyttelijä harmittelee.

Sinikka Sokka, 68, on yksi Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä. Tänä kesänä hänet nähdään Ylellä Rakkautta vain -televisiosarjassa, jossa rakkautta elämään etsitään vielä kerran.

Parisuhteen aloittaminen voi pelottaa iästä riippumatta, mutta kypsällä iällä siinä on hänen mukaansa kysymys myös siitä, mitä kaikkea pitää sietää.

– Sitä miettii, mitä kaikkea on valmis ottamaan vastaan ja minkä kaiken yli on mentävä. Ihmiset ovat aika piintyneitä vanhemmalla iällä, Sokka sanoo.

Hänen mukaansa kypsällä iällä motivaatio suhteen aloittamiselle on usein yksinäisyyden torjunta ja kumppanin etsiminen siihen, että voi tehdä yhdessä kivoja asioita.

– Kun kyse ei ole enää suvunjatkamisesta, eivätkä hormonit ole niin määräävä tekijä parinhakemisessa, niin kovin monet muut asiat vaikuttavat.

Hän iloitsee Rakkautta vain -sarjasta, sillä se tuo televisioon yli 60-vuotiaita naisiakin. Muutoin ikäryhmää ei hänen mukaansa enää juuri näy etenkään televisiossa, ja se on hänestä harmillista.

– Elämän monimuotoisuus ei ole näkyvissä mökeissä tiettömien taipaleiden päässä, mistä ihmiset eivät pääse teatteriin. Tämän ikäisten ihmisten elämää elää suurin osa Suomen kansasta, ja niille ei ole mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.