Oman osaamisen todistelu työelämässä ei kanna pitkälle

Suomalaisilla työpaikoilla siedetään liikaa huonoa käytöstä, sanoo identeettivalmentaja Salme Mahlakaarto.

Työelämä on nopeassa muutoksessa, jota määrittävät menestys, uudistuminen, tehostaminen ja brändäys. Filosofian tohtori, ID-valmentaja Salme Mahlakaarron mukaan muutoksessa unohtuu ihmisen haavoittuvuus.

– Ihmistä katsotaan työelämässä liian kapeasti. Ihminen on aina työ- ja elämänhistoriansa tulos. Työtä pitää ohjata ihmisen kautta, hän sanoo.

Uskomukset itsestä ja omaksutut roolit voivat estää eteenpäin menemisen ja voimaantumisen työssäkin. Siksi uuden ajan johtajalla on Salme Mahlakaarron mukaan oltava syvempää katsetta ihmisiin ihmisinä, ei vain työtekijöinä, jotta heidän kehittymistään voi edistää.

Erityistä huomiota pitäisi kiinnittää 50–60-vuotiaisiin, jotta heidän työ- ja elämänkaarensa saataisiin sellaisiksi, etteivät voimat vähene.

– Vanha auto ei ole uusi ja kiiltävä. Sen voima on siinä, että se on palvellut pitkään ja hyvällä ohjauksella se myös kestää, Salme Mahlakaarto vertaa.

Hänen mukaansa työssä ei kannata jumittua siihen, mitä on ja mitä tekee, vaan harjoitella uusia rooleja. Ne lisäävät kestävyyttä työelämän tuulissa.

– Oman osaamisen todistelu tai itsensä vertaileminen toisiin on turhaa. Pitää keskittyä itseensä: millaiseksi minun pitäisi kehittyä, ja miten voin rikastuttaa työpaikan yhteisöllistä identiteettiä.

Mahlakaarron mukaan kodin energia – kuten riidat tai rakkaus – siirtyvät töihin ja työpaikan energia puolestaan kotiin. Ihmisen persoona ei muutu kotimatkalla. Tämä ei tarkoita sitä, että työpaikalla olisi sallittua käyttäytyä miten vain.

– Suomalaisilla työpaikoilla huonoa käytöstä siedetään liikaa, hän sanoo.

Hänen mukaansa jokaisen pitäisikin keskittyä pitämään nämä kaksi voimaa, koti ja työ, tasapainossa, ettei kuonaa kantaudu kumpaankaan suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.