Popmusiikin kultasormi Hank Solo: 2010-luvun hitin tunnistaa ainakin yhdestä kikasta

Mies Kasmirin ja Sannin taustalta nousi soolobiisillään listojen kärkeen.

Huippuartistien luottomies Hank Solo eli Henri Salonen, 27, nousi taustajoukoista soittolistoille Söpö-hitillään. Kappale oli monta viikkoa Suomen Spotify-soittolistan kärjessä.

Sunnuntaisuomalainen jututti Salosta, joka on juuri saanut päätökseen Sannin lokakuussa julkaistavan levyn tuotannon. Salonen on tuottanut myös Sannin kaksi aiempaa levyä ja säveltänyt niiden kappaleet yhdessä artistin kanssa.

Söpö kuulostaa kappaleelta, joka olisi voinut olla Sanninkin levyllä. Sanni myös laulaa kappaleessa. Salonen toteaakin, että yhtäläisyyksiä Sannin musiikkiin löytyy.

– Sannin tuotannossa on paljon minun musiikillista ilmaisuani ja kieltäni. Söpö on kuitenkin enemmän vinossa, sen kertosäe on vähän härö ja erilainen. Se oli ihan spontaani juttu. Olimme studiossa Kauniiden & Uhkarohkeiden Eetun (Kalavainen) kanssa ja ajattelimme, että nyt tehdään jotain kreisiä, Salonen kertoo hittisinglensä synnystä.

Salonen on tuottanut tai kirjoittanut kappaleita muun muassa Kasmirille, Anna Abreulle ja Maija Vilkkumaalle. Mistä tunnistaa 2010-luvun pophitin?

– Yksi on varmaan laulusamplet (nauhoitettu ja muokattu pätkä lauluääntä, joka uusiokäytetään studiossa). Niitä viljellään joka paikassa, ja ne ovat uudenlainen instrumentti muiden joukossa. Se on hieno keksintö, mutta kuten tapana on, sitä ylikäytetään. Olen käyttänyt sitä itsekin, mutta pyrin tekemään sen tyylillä.

Salosen mukaan Söpö-singlen menestys ylitti odotukset, eikä seuraavaa julkaisua tai keikkoja ole vielä ehditty suunnitella. Jatkoa on kuitenkin luvassa.

– Haluan jatkossakin mennä biisi edellä ja suunnitella julkaisuaikatauluja vasta sitten. Jos lähden joskus keikoille, siinä pitää olla jotain yllättävää. Hevonen lavalla tai jotain (naurua). En tiedä vielä itsekään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

"Olen jonkin verran riskinottaja" – Antti Eskelinen, 57, on hypännyt yli 2 800 kertaa laskuvarjolla, osallistunut ralliin Afrikassa ja pyöräillyt Istanbulista Travemündeen

Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille

Kolumni: Rinnat eivät ole naisen kruunu

Keniassa Linda Bosire eli leveästi pankkiirin tyttärenä, Suomessa hänelle on huudeltu n-sanaa ja hänen lapsiaan on kiusattu

Kolumni: Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

Anna, 30, suuttui persujen pamfletista: Miksi väkivaltaa kokeneiden ääni unohtui taas?

"Se on ollut aika tyypillistä isoisäni käytöstä" – Taiteilija Eero Nelimarkka maalasi kuvan kuvanveistäjä Jussi Mäntysestä, ja taulusta seurasi vuosikymmenten riita

"Jos vaihtaisi auton ja kiertäisi vähän maailmaa" – Unelmointi kuuluu elämään, mutta mistä juuri sinä unelmoit?

"Ihmiset pitivät pöpinä, olinhan viisikuisen vauvan äiti" – Tea Törmänen, 37, on tuonut Suomelle MM-mitaleita amerikkalaisessa jalkapallossa, tutkinut miekkavalaita merellä ja muuttanut viikon varoitusajalla toiselle puolen Suomea

Laulaja taisteli Facebook-tunnuksistaan – samaan aikaan hakkeri tyhjensi jo pankkitiliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.