Ra(a)jatonta riemua

Käsittämätöntä, miten nopeasti jalaton voi juosta, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Ilman vammaisurhelijoita Suomen huippu-urheilu olisi murheilua.

Rion para(s)lympialaiset olivat liikuttavaa katsottavaa. Tärkeintä oli liike.

Terveet urheilijat ovat niissä ”oikeissa olympialaisissa” osoittaneet, että huippu-urheilu on epätervettä.

Vammaisurheilijat eivät lauo haastatteluissa päättömiä.

Brasilian paralympialaiset olivat liikekannallepano, joka sai liikkeelle maailman median. Toivottavasti seurauksena saadaan liikettä myös päättäjiin ja liike-elämään.

Vammaiset tarvitsevat liikkeelle panevaa voimaa terveitä enemmän. Hymyssä suin pantiin liikettä niveliin – omiin tai mekaanisiin.

Kisat olivat sananmukaisesti jäsenten väliset. Osalta puuttui toinen raaja, osalta molemmat, mutta osaa otettiin ja maaliin tultiin.

Käsittämätöntä, miten nopeasti jalaton voi juosta. Väkisin muistui mieleen kirjailija Helen Kellerin lause: ”Itkin kun minulla ei ollut kenkiä, kunnes näin ihmisen, jolla ei ollut jalkoja.”

Neljäs olympiakulta viimeistään todisti, että Leo-Pekka Tähti ei ole tähdenlento. Tähden lento on voimakas ja rento. Ylävartaloltaan mies on atleettisempi kuin moni jaloillaan etenevä.

Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa on vaikea arvioida, onko jompikumpi pääehdokas terve. Hillary Clintonilla todettiin keuhkokuume, Donald Trump keuhkoaa taukoamatta epäterveitä möläytyksiä.

Väkivaltaisessa jenkkilässä yksikin ­tuhoisa pommi-isku voi varmistaa suu-Trump(etist)in pestin. Monelle Trump on turvallisempi – vain siksi että turpa on aina auki.

70-vuotiaan Trumpin terveys on omalääkärin mukaan 30-vuotiaan tasolla. Juttujen ja poliittisen osaamisen taso on (t)uhmaikäisen tasolla. Ylipainoisen aliajattelijan ainoa diagnosoitu sairauden rooli on kolesterooli.

Trumpin kaunis vaimo tuo lisä-ääniä. Clintonin miehen ura meinasi levitä Lewinskyn jalkojen väliin, kun presidentti hoiteli Billi kuumana hommat ja naiset.

Venäjänkin vaaleissa oli tummia sävyjä. Johtava puolue Yhtenäinen Venäjä rakenteli epäyhtenäisen vaalisysteemin. Vaaliuurnat näyttivät paperisilppureilta.

Yksi on varmaa: presidentti Vladimir Putin ei anna duumaakaan periksi.Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

"Olen jonkin verran riskinottaja" – Antti Eskelinen, 57, on hypännyt yli 2 800 kertaa laskuvarjolla, osallistunut ralliin Afrikassa ja pyöräillyt Istanbulista Travemündeen

Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille

Kolumni: Rinnat eivät ole naisen kruunu

Keniassa Linda Bosire eli leveästi pankkiirin tyttärenä, Suomessa hänelle on huudeltu n-sanaa ja hänen lapsiaan on kiusattu

Kolumni: Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

Anna, 30, suuttui persujen pamfletista: Miksi väkivaltaa kokeneiden ääni unohtui taas?

"Se on ollut aika tyypillistä isoisäni käytöstä" – Taiteilija Eero Nelimarkka maalasi kuvan kuvanveistäjä Jussi Mäntysestä, ja taulusta seurasi vuosikymmenten riita

"Jos vaihtaisi auton ja kiertäisi vähän maailmaa" – Unelmointi kuuluu elämään, mutta mistä juuri sinä unelmoit?

"Ihmiset pitivät pöpinä, olinhan viisikuisen vauvan äiti" – Tea Törmänen, 37, on tuonut Suomelle MM-mitaleita amerikkalaisessa jalkapallossa, tutkinut miekkavalaita merellä ja muuttanut viikon varoitusajalla toiselle puolen Suomea

Laulaja taisteli Facebook-tunnuksistaan – samaan aikaan hakkeri tyhjensi jo pankkitiliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.