Rahapelejä mainostetaan somessa – Poliisihallitus selvittänyt kolmenkymmenen julkkiksen toimia

Kansainväliset rahapeliyritykset eivät arpajaislain mukaan saa markkinoida pelejään Suomessa.

Rahapelien mainostaminen yleistyy sosiaalisessa mediassa. Poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Sari Laitakarin mukaan Poliisihallitus on selvittänyt yhteensä noin kolmenkymmenen julkisuuden henkilön toimia sosiaalisessa mediassa.

– He ovat olleet rahapeliyritysten mannekiineja, Laitakari täsmentää.

Poliisihallitus valvoo Suomessa rahapelien markkinointia ja mainontaa. Vain Veikkaus voi markkinoida tiettyjä rahapelejä lain sallimissa rajoissa. Kansainväliset rahapeliyritykset eivät saa markkinoida pelejään Suomessa ollenkaan.

Poliisihallituksen arpajaishallinto sai keväällä lisää resursseja laittoman rahapelitoiminnan kitkemiseen. Laitakarin mukaan ilmiöön kiinnitetään Poliisihallituksessa koko ajan enemmän huomioita.

Resursseja annettiin lisää, koska arpajaislaki muuttui vuoden alussa. Silloin Veikkaus, Fintoto ja RAY yhdistyivät Veikkaukseksi.

Käytännössä Poliisihallituksen keinot ovat vielä vähäiset. Poliisihallitus ottaa kirjeitse yhteyttä yritykseen tai yksityishenkilöön, jonka se epäilee toimivan arpajaislakia vastaan. Poliisihallitus voi kieltää toiminnan tai asettaa sille uhkasakon. Seuraava, vakavampi askel on tutkintapyyntö poliisille ja mahdollinen tuomioistuimen tuomio.

Poliisihallitus ei ole vielä vienyt yhtään tutkintapyyntöä eteenpäin poliisille. Myöskään yhtään tuomioita laittomasta rahapelitoiminnasta ei ole vielä annettu.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

Kolumni: Sain perinnöksi loppumattoman laihiksen

"Liikennerikoksia, jonkin verran raiskauksia ja niin paljon pahoinpitelyjä, että niitä on turha edes yrittää laskea" – Tyypillinen suomalainen rikos on suunnittelematonta sähläämistä

Kolumni: Puhelin ei ole enää puhelin vaan jotain kellokortin ja esimiehen väliltä

Mokkainen hapsuliivi oli Soile-Maria Linnemäen porttihuume – nyt vaatelainaamoyrittäjä rohkaisee naisia pukeutumaan glitteriin

"Mietin joskus, minkälaisissa kodeissa nämä ihmiset elävät" – Myyjä X kertoo, ketkä ovat kauppojen kauhuasiakkaita

Tutkija: Game of Thronesin sotilasjohtaminen on täysin kelvotonta – "On äärimmäisen hölmöä panna katapultit puolustettavan linnan muurin ulkopuolelle"

Anna-Saara Tikka ja neljä muuta maanviljelijää yhdistivät voimansa – nyt heillä on 200 lehmän osakeyhtiö, jonka liikevaihto on lähes miljoona euroa

EMBARGO 19.5.2019 9:21 Mokkainen hapsuliivi oli Soile-Maria Linnemäen porttihuume – nyt vaatelainaamoyrittäjä rohkaisee naisia pukeutumaan glitteriin

Kolumni: Hoitolaitoskohu toi äidin laitokseen lisää käsipareja

Kolumni: "Saan viikoittain sähköposteja, joissa minulta pyydetään työtä, joka pitäisi tehdä ilmaiseksi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.