Rikkaruohonen: Myötä- ja vasta-Rinnettä

Telkkareista ja radioista on tullut tuhdisti hallitusohjelmaa.

Poliittisessa jatkosarjassa puolueet yrittävät välttää Viisikko pulassa -jakson kuvauksia.

Tv:n naistoimittaja ilakoi olenNaisesti, että hallitus on kaikkien aikojen tasa-arvoisin, kun ministereistä 11 on naisia ja 8 miehiä.

Demareiden Antti Rinne pääsi pääministeriksi puhumalla vaalimainoksissa ihmisiä bussiin. Eläkeläisistä osa hyppäsi jo alkumatkasta kyydistä, kun mittarissa piti olla sata lasissa, mutta vauhti on vain viittäkymppiä.

Rinteen bussikaistalla oikealta tulevilla ei ole etuajo-oikeutta. Hallitukselta ei tule nyt keppiäkään oikealta, vaan porkkanaa vasemmalta. Vihreät huolehtivat, että porkkana pysyy vihanneksena eikä lihallistu porkiksi eikä kanaksi.

Ilmiöpohjaisessa 1,23 miljardin menojen lisäyslupauksessa saattaa silti pilkku ja kakkonen viilautua väliviivaksi.

Kepu syö nyt johtamansa ex-hallituksen säästettyjä eväitä. Juha Sipilän sukunimeen neljä vuotta toi toisen peen.

Mutta vaalitappion jälkeen puolue nousi hallituksen avainpaikoille. Entä jos kepu voittaa aina?

Vihreillä on vaa’ankieli pitkällä. Voiko enempää vaatia, kun hallussa ovat ulko-, sisä- ja ilmastoasiat. Todennäköisesti voi. Hiili- ja rahanieluja kehitellään kilpaa, kun muidenkin puolueiden on pakko peesata poliittista ilmastonmuutosta.

Jos vihreiden voima ei riitä luontoasioissa, niin he voivat huutaa apuun demareiden Harakan ja Kiurun tai kepun Lepän. Tosin kepulta on tulossa energia-asioissa vihreille turvetta nokkaan.

Oppositio on käynnistänyt hallituksen avohakkuun. Kokoomuksella ja persuilla soi yhteinen suruvirsi: Jo joutui karvas aika, ja suru suvinen. Siunaustaan ei suo ees lämpö auringon, karvaasti joka paikkaa koristaa vasenviher-rukkanen...

Kokoomuksen turva on neuvottelupöytiin palaava työmarkkinatalous, jossa työnantajapuoli yrittää edustaa porvarienemmistöistä eduskuntaa.

Ruåtsalainen kansanpuolue teki taas Den glider init, ja sai vasemmistoliittoa puolta pienemmällä kannatuksella yhtä monta eli kaksi salkkua. Koska RKP oli pakko saada hallitukseen, kaikkien ylioppilaiden on pakko kirjoittaa jatkossa pakkoruåtsi.

Kokoomuksen Kataisen ja Stubbin kuusikko (2011–14) karsiutui nelikoksi, kun hallituksesta pakenivat vastuuta vasemmistoliit(t)o ja vihreät.

Antti Rinne toivoo sydämestään, että voisi neljän vuoden päästä toteuttaa hallituksessaan Gimme Five -läpsäyksen.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .