Rikkaruohonen: Presidenttiteatteria ja PuoTila-taidetta

Pakinoitsija Pertti Ruohonen pääsi istumaan Salkkareiden Jukka Salinia vastapäätä, mistä hänen tyttärensä innostuivat.

Presidenttipari odottaa lasta. Muut presidenttiehdokkaat odottavat ihmettä.

Vihreiden Pekka Haaviston 19 vuotta nuorempi mies Antonio Flores on Jenni Haukion lailla lapsensaanti-iässä. Biologia pistää hanttiin, pitäisi(kö) turvautua (ad)optioon.

Hetero-osastolla Laura Huhtasaarelle olisi jonossa ja janossa perussuomalaisia isähalukkaita. Muiden ehdokkaiden kampanjaa uhkaa keskenmeno. Paavo Väyrynen synnyttää lähinnä hämminkiä.

Olisi lapsellista vaalia väitettä, että presidentinvaali ratke(ai)si vauvaan.

Tammikuussa on yksiosainen kansallinen näytelmä. Sitten presidentti jatkaa pääroolissa, ja sivuroolien esittäjät siirtyvät katsomoon.

Kansallisteatterin kutsutilaisuudessa viikko sitten oli tuhti kattaus kansallista kulttuuria, kun taiteilijakollegat ja ystävät saattelivat Jukka Puotilaa vakituisesta teatterivirasta eläkkeelle.

Esko Salminen lausui Eino Leinoa, Jukka-Pekka Palo lauloi Vysotskia, Rea Mauranen Ilpo Tiihosen sanoja, Taina West piti varmasti erilaisen juhlapuheen, Timo Tuominen tulkitsi Jacques Brelin vimmaisen kuolevan miehen laulun Le Moribond, josta Arto Sotavalta esitti eläessään sopuisamman Päivät kuin ­unta -version. Paula Koivuniemi yllätti juhlittavan lempikappaleella Kuuleeko yö.

Puotilan oppi(vainen)poika Jarkko Tamminen sentään toi huumoria peliin, imitaatiot imaisivat kyynisimmätkin mukaansa. Miksikö Elisabeth Rehn valitsi puolustusministerinä Ilmavoimille Hornetit eikä Migit?

Hän ei halunnut jäädä historiaan MigRehninä.

Viisainta oli itse pysyä vain katsojan roolissa. Välillä esitysten kuolemateemat kummastuttivat, kun juhlittava oli hiljattain syöpähoitonsa läpikäynyt. Kai se oli taiteilijoiden draa...mallista ilmaisua, kun pidetty työkaveri poistuu. Tai sitten jatkoa alkuillan Kuolema Venetsiassa -juhlanäytökselle.

Puotila ei pudottaudu lepotilaan, esiintymiset jatkuvat avoimemmalla, tosin täyttyvällä allakalla.

Tyttärille pistettiin illalliselta WhatsAppi:

”Istutaan samassa pöydässä Eppu ja Krisse Salmisen vanhempien eli Roope Salmisen isovanhempien kanssa. Vastapäätä on Salkkareiden Jukka Salin.”

Kerrankin kaikki tyttäret vastavat heti.

Lavaklubin jatkopöydässä visailumies Reijo Salminen sai entisen pääministerin ja nykyisen ministerin kilpasille: Mikä peli? Auton ja pituusmitan yhdistelmä. Mikä kirkollinen virka? Kymmenen aurinkoa.

Oikeat vastaukset löytyivät: biljardi ja suntio.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.