Rikkaruohonen: So(te) long! Porukka paskoi omaan pesään

Lopputulos-sanasta toteutui vain alku, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Eduskuntavaali lähenee, usko isoon poliittiseen päätöksentekokykyyn vähenee.

Puolue toisensa jälkeen on yrittänyt vuosisotalla sot(k)ea. Suomen kansa kotikatsomoissa ja sen valtaa valtiopäiville edustamaan (usein turhaan) kokoontunut eduskunta suuressa salissa odottivat. Kello kävi, mutta kilpailevat puolueet kompuroivat, hallitus ja sote kaatuivat matkalla maaliin. Lopputulos-sanasta toteutui vain alku.

Pienemmissä saleissa Sopotus- ja Turvat auki -valiokunta sekä Peruutuslakivaliokunta pallottelivat edes- ja varsinkin takaisin. Kokoomus ajoi yksityisiä terveysfirmoja vaurastuttavaa ja vanhuksia haurastuttavaa valinnanvapautta, kepulaisten maa(k)untamalli muuttui painajaiseksi.

Sote suli ennen lumia. Puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) johtamalla valiokunnalla oli liian pitkä matka sote-kesään, varsinkin kun porukka paskoi omaan pesään.

Valio(?)kuntien kokouspöytien kasoja katsoessa on kansalle turha selittää, että tavoite oli ratkaisuhakuinen eikä paperinmakuinen.

Poliitikko toisensa perään on omatoimisesti huomannut nykyiset terveyspalvelut toimiviksi. Sauli Niinistöltä vaihdettiin lonkka, Matti Vanhaselta (kesk.) poistettiin huimaus, Touko Aallolta (vihr.) masennus ja Antti Rinteeltä (sd.) avattiin sydänsuonet pallolaajennuksella. Samalla parantui demareiden kannatus.

Kepu ei petä aina, mutta Paavo Väyrysen pelisilmä pettää nykyään kroonisesti. Ilja Janitskinin ottaminen Seitsemän tähden liikkeen ehdokaslistalle herättää kysymyksen: minkä tähden. No tietenkin Paavo Väyrysen tähden. Väyrynen uskoo Janitskinin keräävän niin paljon ääniä, että Väyrynen pääsee eduskuntaan. Entäpä jos keväisessä kansan karneVaalissa valinta meneekin toisin päin? Silloin Väyrysen on purettava tuskanhuudoksi Janitskin perustaman MV-lehden koko nimi.

Turha väittää, että kansanedustajien asunto- ja kilometrikorvauksissa kärjessä keikkuva Teuvo Hakkarainen (pers.) ei olisi raitistumaan päin. Eduskuntakaudella 38 000 euron kilometrikorvaukset kuitannut mies sanoo ajavansa vuodessa 100 000 kilometriä.

Ehkä mies on sisäistänyt viisauden ”jos otan en aja, jos en aja, otan koko ajan”. Vaaleissa kansa päättää, ajaako Hakkarainen enemmän autoa vai asioita.

Sukset ovat ristissä sote-poliitikkojen lisäksi MM-kisojen jäljiltä Suomen hiihtäjillä ja voi(voi)telutiimillä.

Norja voitti muun maailman kultamitalitilastossa 13–9. Talvisodassa kunniakkaalle hopealle sijoittunut pieni ja sisukas Suomi putosi nyt yhdelle pronssille.

Kateellisina katsottiin, kun Therese Johaug kiiti ladulla kuin huulirasvattu salama.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.