Selviytyjät-juontaja Juuso Mäkilähde antaa kasvatusvinkin, jonka ansiosta pienten lasten isä pääsee yllättävän helpolla

Juuso ”Mäkkäri” Mäkilähde, 34, juontaa Selviytyjät Suomi -realityohjelmaa, jonka uusi tuotantokausi alkaa tänään Nelosella. Mäkilähde tunnetaan myös lukuisista muista televisio- ja radio-ohjelmista.

Juonnat Selviytyjien lisäksi Nelosen toista suurohjelmaa Idolsia. Olet myös tehnyt muun muassa Suomen surkeinta kuskia ja monia muita realityohjelmia. Kuinka usein kyllästyt katsomaan itseäsi televisiosta?

– En enää katso kaikkea mitä teen. Joskus aiemmin katsoin. Itse olen kyllästynyt, mutta minua tietävämmät ovat vakuuttaneet, että voin tehdä tv-ohjelmia todella kauan ennen kuin katsojat kyllästyvät. Täytyy luottaa heihin.

Kutsuvatko vanhempasi sinua Juusoksi vai Mäkkäriksi?

– He kutsuvat minua Juusoksi. Mäkkäri-lempinimi juontaa YleX-radiokanavalle. Kun menin sinne töihin vuonna 2010, siellä oli ollut jo monta Juusoa, ja minunkin jälkeeni sinne on tullut lisää Juusoja. Ensimmäisen kerran minusta käytettiin Mäkkäri-nimeä armeijassa, mutta YleX:llä se tuli laajemmin käyttöön.

Armeijaan liittyen, mikä olet sotilasarvoltasi?

– Olen herr undersergeant eli alikersantti. Kävin ruotsinkielisen armeijan Dragsvikissä. Laita mieluummin undersergeant kuin alikersantti, sillä ruotsinkielisestä versiosta tulee heti sellainen special force -tyyppinen vaikutelma.

Mitä tilaat, kun käyt McDonald’sissa?

– Kun menen McDonald’siin, olen yleensä jo niin sanotusti likaisilla jäljillä. Harvoin syön siellä lounasta, mutta viikonloppuna esimerkiksi jonkin gaalan jälkeen saatan käydä. Vakiotilaus voisi olla kaksi tuplajuustoa, nuggetit ja jälkkäriksi Daim McFlurry.

Minkä kirjan luit viimeksi?

– Minulla on tällä hetkellä kolme kirjaa kesken. Viimeksi sain loppuun Kimi Räikkösen elämäkerran. Monen kirjan samanaikaisessa lukemisessa ei ole mitään järkeä. En tiedä, miksi tilanne on mennyt tällaiseksi.

Vedät viitenä päivänä viikossa iltapäiväohjelmaa Radio Suomipopilla. Kuinka rasittavaa työtä tyhjänpäiväisyyksien jutustelu on?

– Yllättävän rasittavaa. Jotta saa ohjelman kuulostamaan tyhjänpäiväiseltä horinalta ja jorinalta, materiaalin tuottaminen on työn ja tuskan takana. Pitää pystyä elämään elämää, josta saa ammennettua tarinoita ja havainnoida ympärillä tapahtuvia asioita. Tuntiin lähetystä mahtuu neljä aihetta. Se tarkoittaa, että pitää keksiä 16 aihetta päivässä ja 80 aihetta viikossa. Välillä on kiva käydä lomalla.

Kuinka hyvä seuramies olet asteikolla yhdestä kymmeneen?

– Yleisesti kakkonen mutta tarvittaessa jopa kiitettävä ysi. Työni vuoksi voisi kuvitella, että olisin todella sosiaalinen, mutta se ei pidä paikkaansa. Minulla on kuitenkin hetkeni pienessä piirissä läheisten ystävien kanssa.

Sinulla on kaksi pientä lasta. Anna kasvatusvinkki.

– Anna lapsille huomattavasti haastavampia tehtäviä kuin heidän ikätasonsa edellyttäisi. Esimerkiksi kun on satanut lunta, menen autoon, laitan radion päälle ja katson, kun pienet kädet viuhtovat ikkunat puhtaiksi. Aluksi se on vaikeaa, mutta kun lapsi oppii, itse pääsee yllättävän helpolla.

Ketä aiot äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

– En ole vielä miettinyt, mutta aivan varmasti äänestän. Haluaisin mennä henkilö edellä, mutta usein on käynyt niin, että olen joutunut valitsemaan puolueen ja sieltä vähiten ärsyttävän ehdokkaan.

Milloin viimeksi googlasit oman nimesi?

– Pari päivää sitten kirjoitin nimeni uutishakupalveluun, kun halusin katsoa, onko Selviytyjistä kirjoitettu. Kertoo jotain narsismistani, että hain omalla nimelläni enkä ohjelman nimellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .