Sirkuksen juontajan elämässä sirkus ja uskonto kulkevat käsi kädessä

Seppo Tauriaisen koti on sirkuksessa.

Seppo Tauriaiselle, 34, Sirkus Finlandia on oikea koti. Hän on työskennellyt sirkuksessa 16-vuotiaasta asti.

Välillä Tauriainen on käynyt esiintymässä Sebastian-klovina, taikurina ja vatsastapuhujana esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa, mutta Sirkus Finlandiaan hän on aina palannut.

Tänä vuonna Tauriainen on Sirkus Finlandian juontaja. Hän pukee juontajan puvun päälleen tänä kesänä yhteensä 250 kertaa. Niin monta esitystä Sirkus Finlandialla tänä vuonna on. Ensimmäinen esitys oli huhtikuussa Karjaalla, viimeinen on lokakuun lopussa Helsingissä.

Tauriainen rakasti sirkusta jo lapsena. Kun Sirkus Finlandia saapui hänen kotikaupunkiinsa Ouluun, oli selvää, mistä Tauriaisen löysi.

– Lapsena meillä oli kotona periaate, että joka vuosi vain yksi lapsi pääsee sirkukseen. Minä pääsin joka kolmas vuosi, hän kertoo.

– Vähän vanhempana aloin pyöriä sirkuksen lähettyvillä ja sain tehdä pieniä hommia.

Tauriainen myi lippuja kameliratsastukseen ja oli mukana pystyttämässä telttaa. Sirkuksen henkilökunta päästi hänet katsomaan esityksiä ilman lippua kiitokseksi. Tauriainen istui katsomassa kaikki Sirkus Finlandian esitykset.

Kesällä Tauriaisen fyysinen koti on hänen asuntovaununsa. Sen sisustus on hauska sekoitus hänen mielenkiinnon kohteitaan.

Satukirjojen ja vatsastapuhumiseen käytettävän Michael-nuken vieressä on uskonnollista kirjallisuutta. Pöydällä on esimerkiksi Mormonin kirja. Sen Tauriainen sai Jyväskylän Kauppakadulla vastaan tulleilta mormoneilta.

Hän opiskelee avoimessa yliopistossa teologiaa. Tauriainen kuuluu Oulun katoliseen seurakuntaan mutta on myös evankelisluterilaisen kirkon jäsen. Sunnuntaiaamuna hän kävi Jyväskylässä katolisessa jumalanpalveluksessa. Se oli poikkeuksellista, sillä yleensä sirkus ei ole sunnuntaisin sellaisessa kaupungissa, jossa olisi katolinen seurakunta.

– Kun ihminen tulee katsomaan sirkusesitystä, hän unohtaa kaiken muun. Sama vaikutus on minun mielestäni myös uskonnolla, Taurainen miettii.

Lue Sunnuntaisuomalaisesta reportaasi sirkuksen työntekijöiden elämästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.