Sunnuntaisuomalainen Pohjois-Euroopan paras

Best of Scandinavian News Design -kilpailun ykköspalkinto tuli lihansyöntiä käsitelleellä kuvituksella.

Sunnuntaisuomalainen on voittanut koko kilpailun parhaan työn palkinnon arvostetussa Best of Scandinavian News Design -kilpailussa. Anniina Louhivuoren Lihan himo -juttuun suunnittelema kuvitus sai kultamitalin feature-sarjassa ja koko kilpailun Best of Show -palkinnon painettujen sanomalehtien sarjassa. Palkitun kuvituksen valokuvasi Timo Mustalampi ja lihansyöntiä käsitelleen jutun kirjoitti Mia Rouvinen.

Historiansa aikana Sunnuntaisuomalainen on saanut kymmeniä ulkoasupalkintoja, mutta Best of Scandinavian News Design -kilpailun voitto on sille ensimmäinen.

Sunnuntaisuomalainen palkittiin neljällä muullakin palkinnolla. Se sai hopeamitalin tabloidiuudistuksestaan redesign-sarjassa ja hopeamitalin kansisivujen sarjassa Tapa ne!!!! -kuvituksella juttuun, joka käsitteli junioriurheilijoiden vanhempien käyttäytymistä. Kuvituksen suunnitteli Louhivuori ja jutun kirjoitti Heikki Kärki.

Sunnuntaisuomalainen sai myös kaksi pronssimitalia osastojen etusivujen sarjassa, nekin Louhivuoren suunnittelemilla kuvituksilla. Päiväkotien ahtautta käsitelleen Tungosta tarhassa -jutun kuvituksen valokuvasi Riku Luomaa ja jutun kirjoitti Terhi Säynäjärvi. Muistisairautta käsitelleen Rakas varas -jutun kuvituksen valokuvasi Timo Mustalampi ja jutun kirjoitti Laura Määttänen.

Kisaan osallistui yli 70 mediataloa Pohjoismaista ja Baltiasta. Painettujen lehtien sarjaan oli lähetetty noin 500 työtä.

Muista suomalaislehdistä palkintoja saivat Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat.

Society for News Design Scandinavian (SNDS) järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkoiltana Kööpenhaminassa. SNDS:n kilpailu on yksi alan arvostetuimmista kilpailuista.

Sunnuntaisuomalainen ilmestyy Etelä-Suomen Sanomissa, Karjalaisessa, Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.