Suomen vanhimman isän terveiset Sauli Niinistölle: "Kyllä lapsia maailmaan mahtuu"

Kypsällä iällä lapsia ovat saaneet monet julkkisisät Arvo Ylpöstä Mick Jaggeriin.

Yksi viikon iloisista puheenaiheista on ollut tasavallan presidentin Sauli Niinistön, 69, ja hänen aviopuolisonsa Jenni Haukion, 40, vauvauutinen.

Julkisuudesta tuttuja, yli 60-vuotiaana vielä lapsen saaneita on suomalaismiehiä on muitakin, kuten sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaara, liikemies Yrjö Laakkonen ja suomalaisen neuvolajärjestelmän isä, arkkiatri Arvo Ylppö.

Maailmalta yli 60-vuotiaana lapsia saaneita julkkisisiä löytyy liuta. Esimerkiksi näyttelijä Mel Gibson, 61, tuli tammikuussa yhdeksättä kertaa isäksi.

Rolling Stonesin laulaja Mick Jagger puolestaan sai nuorimman poikansa viime joulukuussa. Hän oli lapsen syntymän aikaan 73-vuotias.

Suomessa vanhin lapsen vielä saanut isä on tiettävästi kuhmolainen Matti Kyllönen. Hän sai nuorimman lapsensa kymmenkunta vuotta sitten 79-vuotiaana.

Nyt 88-vuotias Kyllönen kertoo, että ajatus iltatähdestä tuli vaimolta Zoukhra Kyllöseltä, mutta haaveesta tuli heti yhteinen.

– Ajattelin, että kokeillaan, mitä tulee, Kyllönen kommentoi Sunnuntaisuomalaiselle.

Sieltähän tuli Salme-tytär, joka toi mukanaan lukuisia onnitteluja. Elo kuopuksen kanssa on sujunut Kyllösen mukaan mukavasti.

– Presidentti Sauli Niinistöä haluan onnitella. Kyllä tänne maailmaan lapsia sopii, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.