Töissä Tom lyö kovaa, vapaa-ajalla hän paijaa koiranpentua

Mielikuva vapaaottelun vaarallisuudesta on osin väärä, sanoo kehään jälleen nouseva Tom Niinimäki.

Vapaaottelija Tom Niinimäki, 34, valmistautuu parhaillaan 1. lokakuuta pidettävään EuroFC:n debyyttiotteluun. Hänen tavoitteenaan on voittaa vastaan asettuva yhdysvaltalainen Johnny Bedford lyönnein, iskuin ja lukoin.

Kahden huipputason vapaaottelijan kohtaaminen lupailee hikeä, verta ja intensiivistä viihdettä. Turkulaiselta Niinimäeltä ei kuitenkaan ole luvassa show-myllytystä. Hänet tunnetaan lisänimellä Stoneface, kivikasvo.

– Poseeraaminen on amerikkalaista perinnettä, kun taas minä olen enemmän budo-henkinen. Ajatukseni ovat kehään mennessäni jo matsissa ja sen lopputuloksessa, Niinimäki sanoo.

Vuonna 2002 ammattilaisena aloittanut Niinimäki ei ole loukkaantunut kertaakaan niin vakavasti, että olisi tarvinnut leikkaushoitoa. Se on uran ja lajin huomioon ottaen harvinaista.

Mielikuva vapaaottelun vaarallisuudesta on hänen mukaansa osin väärä.

– Vastustajan tahallinen vahingoittaminen on kiellettyä. Idea on tyrmätä toinen mutta ei niin, että hän joutuisi sairaalaan.

Otteluissa tulee pääosumia, joissa voi mennä hetkellisesti taju.

– Jokaisessa tapahtumassa vähintään yksi ottelija menee kunnolla unten maille.

Kehässä Niinimäkeä ei pelota, mutta hän myöntää, että läheiset, kuten tyttöystävä Tiina Rannikko, 24, saattavat hermoilla ennen ottelua.

Ottelijan elämä on kurinalaista, ja juuri rutiinit viehättävät Niinimäkeä. Treenit vievät neljästä viiteen tuntia päivässä, minkä lisäksi pitää miettiä syömiset ja treeneistä palautumiset.

Aiemmin Niinimäen mukana aamulenkeillä kulki usein hänen koiransa, joka kuoli viime kesänä. Nyt lenkkiseuraksi on kasvamassa viiden kuukauden ikäinen jackrusselinterrieri Luna.

– Edellinen koiranikin oli jackrussellinterrieri. Se jaksoi juosta pikkujaloillaan helpostikin tunnin lenkkejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

"Olen jonkin verran riskinottaja" – Antti Eskelinen, 57, on hypännyt yli 2 800 kertaa laskuvarjolla, osallistunut ralliin Afrikassa ja pyöräillyt Istanbulista Travemündeen

Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille

Kolumni: Rinnat eivät ole naisen kruunu

Keniassa Linda Bosire eli leveästi pankkiirin tyttärenä, Suomessa hänelle on huudeltu n-sanaa ja hänen lapsiaan on kiusattu

Kolumni: Tässä kolumnissa ei olla mitään mieltä

Anna, 30, suuttui persujen pamfletista: Miksi väkivaltaa kokeneiden ääni unohtui taas?

"Se on ollut aika tyypillistä isoisäni käytöstä" – Taiteilija Eero Nelimarkka maalasi kuvan kuvanveistäjä Jussi Mäntysestä, ja taulusta seurasi vuosikymmenten riita

"Jos vaihtaisi auton ja kiertäisi vähän maailmaa" – Unelmointi kuuluu elämään, mutta mistä juuri sinä unelmoit?

"Ihmiset pitivät pöpinä, olinhan viisikuisen vauvan äiti" – Tea Törmänen, 37, on tuonut Suomelle MM-mitaleita amerikkalaisessa jalkapallossa, tutkinut miekkavalaita merellä ja muuttanut viikon varoitusajalla toiselle puolen Suomea

Laulaja taisteli Facebook-tunnuksistaan – samaan aikaan hakkeri tyhjensi jo pankkitiliä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.