Taideasiantuntija sai kipinän James Bondista ja Aku Ankasta

Taidemarkkinoiden asiantuntija, tietokirjailija Pauliina Laitinen-Littorin, 45, todistaa, että oma uravalinta voi löytyä yllättävästä paikasta.

Hän opiskeli 90-luvulla Turussa latinaa ja klassista arkeologiaa ja pohti tieteenalan vaihtoa ennen väitöstutkimuksen aloittamista. Hän kertoo kuunnelleensa professorinsa neuvoa, jonka mukaan ei pidä keskittyä vain tieteellisiin julkaisuihin ja korkeataiteeseen vaan lukea ja katsoa kaikkea, mikä kiinnostaa.

Laitinen-Littorin lukikin kaikkea mahdollista mainoslehdistä Aku Ankan taskukirjoihin, kunnes löysi etsimänsä James Bond -elokuvasta Octopussy. Aikuisten satu salaisesta agentista, joka paljastaa taideväärennöksillä toimintansa rahoittavan rikollisjärjestön, sai nuoren opiskelijanaisen kehon kihelmöimään.

– Tajusin, että siinä se on: taidekauppaa ja -väärennöksiä, keräilyä, kulttuurihistoriaa. Kokosin ajatukset yhteen ja päätin, että näissä kehyksissä teen työurani.

Laitinen-Littorin korostaa, kuinka tärkeää on löytää oma juttunsa. Vain silloin voi olla motivoitunut ja hyvä työssään. Hän päätti tehdä väitöstyönsä kulttuurihistoriasta aiheenaan taidemarkkinat, ja pian työn valmistuttua hänet vei mennessään ura taideasiantuntijana ja tv-juontajana kuvataideohjelmissa.

Laitinen-Littorinin haastattelu julkaistaan tänään Sunnuntaisuomalaisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sunnuntaisuomalainen

Pauli Hanhiniemelle ei yksi ammatti riitä: Rockmuusikko-säveltäjä-sanoittaja-näyttelijä julkaisi ensimmäisen romaaninsa

Urheilulääkäri Pippa Laukka on heikkona kermaan ja James Bondiin – opiskeluaikana bileet tulivat ennen tenttejä

Kolumni: Sähköpostissa levinneet ketjukirjeet olivat muotia parikymmentä vuotta sitten – nyt ketjuun liittyminen antoi mahdollisuuden tehdä itsestäni moniulotteisesti pellen

Toimittaja Arttu Seppänen luopui aseista ja kävi täydennyspalveluksen: "Viiden päivän aikana opin enemmän kuin puolessa vuodessa armeijassa"

"Minulla on helvetillinen sinkkuangsti" – sarjahalaajan ihmetekoja ihmettelivät toimittajat ja kohuministeri

Rikkaruohonen: Olin mystisen naisen sylissä

Talvet ovat Keski-Suomessa jo niin leutoja, että keinolumi on välttämätöntä talvilajeille: "Vuosi 2014 oli kaikkein huonoin"

Poliitikot kilpailevat verisesti paikoista yhtiöiden hallintoneuvostoissa – vaikka niillä ei todellisuudessa ole juurikaan valtaa

Kolumni: Teinitylytys osuu tarkasti kipupisteisiin

Keksijä Harri Hämäläinen aloitti uransa kahdeksanvuotiaana – ensimmäiseksi hän keksi keinon rikastua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.