Tanttoja ja dominoita – näin presidenttiehdokkaita kuvaillaan keskustelupalstoilla

Vauva.fi-keskustelun perusteella ulkonäkö on vähintään yhtä tärkeää kuin poliittinen sanoma.

Unohtakaa politiikan tutkijat, toimittajat ja muut ryppyotsaiset analyytikot. On aika tutkia, millaisia mielikuvia ehdokkaat herättävät kansan syvissä riveissä.

Totuus poliitikoista löytyy tietysti vauva.fi-keskustelupalstalta. Etsimme kaksi positiivista ja kaksi negatiivista tekstiä jokaisesta ehdokkaasta. Ehdokkaat on esitetty vaaleissa arvottujen numeroiden mukaisessa järjestyksessä.

2 Merja Kyllönen

+ Rehellisen ja fiksun oloinen, maanläheinen nainen.

+ Tomera arki-ihminen.

– Mammalook, kaamee tantta. Ihan kuin Obelixin muori.

– Muidu käyttää valtion piikkiin taksii 2 000 eurolla kuukaudessa ja samaan hengenvetoon vaatii matkakorvauksia pois verotuksesta.

3 Pekka Haavisto

+ On valtiomiesainesta ja kokemusta kriisinhallinnasta.

+ Harvoin tapaa yhtä älykästä ja miellyttävää ihmistä, jolla on valtava kansainvälinen kokemus. Lisäksi hänellä on oikeaa sydämen sivistystä.

– En voi ymmärtää ketään, joka äänestää hädin tuskin ylioppilasta PRESIDENTIKSI.

– Mua häiritsee Haavistossa yksi asia. Keski-ikäinen varakas suomalainen poimi itselleen puolisoksi rutiköyhän teinin kehitysmaasta.

4 Matti Vanhanen

+ Se kroppa, olen nähnyt hänet farkuissa ja villapaita päällä. Kun hymyilee – on miehekäs, jos mikä.

+ Matti Vanhanen on rauhallinen, viisas ja presidentillisen oloinen.

– Omahyvänen tyyppi, joutaa Ruususen kans kuuluisan lautakasansa taakse.

– Miksi valita presidentiksi mies, joka häviää tapettiin? Lisäksi hänen lässyttävä puhetyylinsä on raivostuttava! Sopisi paremmin päiväkotisedäksi.

5 Laura Huhtasaari

+ Unelmissani Laura on päivällä jämäkkä Suomen puolta visusti pitävä rouva tasavallan presidentti ja yöllä nahkahaalariin, reisisaappaisiin, koppalakkiin ja ruoskaan sonnustautunut domina.

+ Laura on muutakin kuin pelkkä kaunokainen, hän on myös erittäin älykäs ja rohkea ihminen. Suorapuheisia henkilöitä tarvitaan tämän synkän poliittisen korrektiuden aikana.

– Tyhmä kuin saapas. Jokin aulaemännän tai valokuvamallin työ olisi hänelle varmasti paras vaihtoehto.

– Huhtasaari elää omassa todellisuudessaan keskitysleirifantasioineen. Oli muistanut taas vetyperoksidivalkaista tukkansa ja laittaa arjalaiset piilolinssit.

6 Tuula Haatainen

+ Tuula Haatainen pärjää yllättävän hyvin. Ei ilmeisesti ärsytä ketään.

+ Olin ihan pieni, kun Tarja Halonen tuli pressaksi ja hänestä huokui turvallinen lämpö. Tuula Haatainen lupasi ruveta uudeksi Haloseksi. Eli puolustaa ihmisoikeuksia, köyhiä kehitysmaalaisia ja edistää tasa-arvoa. Oispa ihanaa!

– Niin tuntematon nimi, että piti googlettaa, ketä hän on.

– On aivan pihalla, kun osaajat keskustelevat. Vähän jopa säälittää. No, onko tuo ihme, kun itsellään ei ole mitään ulkopolitiikan osaamista.

7 Paavo Väyrynen

+ Paavon sileä ja rypytön iho häikäisee. Hänestä voisi tulla Lumenen seuraava kasvomalli.

+ Väykkä on ehkä täyskahjo, mutta olisi sentään Vanhasta viihdyttävämpi.

– Paavo on hauska ja älykäs, mutta sosiaalisia taitoja olisi suonut edes vähän tasapainottamaan omahyväisyyttä... Minä minä minä, katsokaa minua!

– Alkaa naurattaa, kun vain kuulenkin Väyrysen äänen tai näen kuvan. Niin ketku ja laskelmoiva kuin voi olla, ja silti pokka vain kestää.

8 Sauli Niinistö

+ Suomen pätevin ihminen tällä hetkellä toimimaan, jos isot myrskyt iskevät päälle. Ollut vahva mutta ei-provosoiva Putinin kanssa.

+ Mä äänestän Saulia, koska hänellä on niin ihana koira. LENNU LINNAAN.

– Onpa Niinistöllä mahaa.

– Ärsyttää tuo Niinistön puheen teennäisyys. Saako joku tuosta jaarittelusta selvää? Puhetyyli on kuin Yodan.

9 Nils Torvalds

+ Nilsillä on porukan parhaat sukat. Hän käyttää arvioni mukaan erään graafisen suunnittelijan suunnittelemia laatusukkia.

+ Retkotti rennosti tuolilla kuin Jörn Donner, eli osaa ottaa asiat rennosti. Ei se mitään ylimielisyyttä ole, on kykyä rentoutua tilanteessa.

– Ylimielinen moukka.

– Liian vanha pappa presidentiksi. Eläkkeelle joutaisi

Kolumni: Luvassa tylsät ja jännittävät vaalit