Tiesitkö nämä 10 arkea helpottavaa life hacksia?

Elämää voi helpottaa muun muassa tyhjällä muovipullolla ja hammastahnalla.

Arkea helpottavista nikseistä mieleen tulee Pirkka-lehden niksipalsta, mutta osataan sitä nikseillä muuallakin. Englanninkielinen sanapari ”life hacks” eli elämää helpottavat niksit tuo Googlella yli 77 miljoonaa osumaa ja YouTubessa 18,8 miljoonaa videota. Kokosimme sosiaalisessa mediassa jaetuilta videoilta ja listauksista kymmenen vinkkejä, joita voi testata – omalla vastuulla.

1. Voit mitata farkkujen sopivan vyötärön koon sovittamatta housuja. Tee näin: Kiedo farkkujen vyötäröosa kaulasi ympärille niin, että lahkeet jäävät roikkumaa selkääsi vasten. Jos housujen vyötäröosan reunat osuvat toisiinsa, housut mahtuvat jalkaan.

2. Jos pukeudut mekkoon, voit estää sisäreisien yhteen hankautumisen hiostavalla säällä myös ilman sukkahousuja. Laita sisäreisiin hikoilemista estävää deodoranttia.

3. Jos et aamulla ehdi silittää paitaasi, niin pue se päällesi, suihkauta ryppykohtiin vettä ja kuivata nopeasti hiustenkuivaimella.

4. Paidan napit irtoavat usein liian helposti. Käsittele napit värittömällä kynsilakalla, niin niiden ommelkohdat eivät heti purkaudu.

5. Saat aurinkolaseista älypuhelimelle ”tv-tason”, jos sujautat puhelimen ristissä olevien sankojen ja linssien väliin.

6. Riisi- ja ryynipussien järjestyksessä pitäminen helpottuu muovipulloilla. Leikkaa muovipullon kaula irti ja sujauta sen läpi avattu riisipussin yläosa, käännä pussin reunat kaulan ulkopuolelle ja sulje korkilla.

7. Jos parasta ennen -päiväys on mennyt jo, voit testata kananmunien syömiskelpoisuuden vesilasilla. Laita muna vesilasiin. Jos se vajoaa pohjalle, sen voi syödä, kun taas pilalle mennyt jää kellumaan.

8. Sipulin leikkaamisesta selviät ilman kyyneleitä, kun laitat sipulin vartiksi pakastimeen ennen sen pilkkomista.

9. Jos selaat ruokaohjeita älypuhelimella, kääräise laite tuorekelmuun. Se suojaa roiskeilta mutta ei estä kosketusnäytön käyttöä.

10. Valkoisesta betoniseinästä saat piilotettua naulan reiät vaivattomasti valkoisella hammastahnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.