Tulva sai turistit liikkeelle – "Ihmiset paahtavat aika lujaa"

Tulvaturistit ovat haitanneet tänä keväänä viranomaisten työtä Pohjanmaalla ja aiheuttaneet vaaratilanteita liikenteessä.

– Siitä on haittaa, kun pitäisi päästä paloautolla tiettyyn kohteeseen ja edessä on valtava autoletka, aluepalopäällikkö Kaj Enqvist Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Toistaiseksi turistit ovat aiheuttaneet ongelmia lähinnä itselleen liikkumalla tulvan takia suljetuilla teillä.

– Sellainen on varomatonta. Kuulin, että yksi pyöräilijä joutui Vähänkyrön Skatilassa veden varaan yritettyään ajaa tulvan katkaisemaa tietä. Mutta varsinaisia henkilövahinkoja ei ole tietääkseni tullut, Enqvist sanoo.

Sunnuntaisuomalainen teki reportaasin Pohjanmaan tulvista ja tulvaturismista. Kyrönjoen tulvien herättämä mielenkiinto näky jokivarren teillä. Moni paikallinen seurasi vilkasta liikennettä huolestuneena.

– Eilen oli jo vähän vaarallista, kun olin ulkoilemassa koiran kanssa. Ihmiset paahtavat aika lujaa, vaikka tiellä olisi käytössä yksi kaista. Autoja, mönkijöitä ja moottoripyöriä on ollut liikkeellä todella paljon, kertoi Hannele Ulvo, joka pitää lammastilaa Mustasaaressa Miekan kylässä.

Osa paikallisista näki tulvaturismissa markkinaraon. Vähänkyrön Merikaarrossa tulvaturisteille myytiin makkaraa ja viinereitä.

Vähästäkyröstä lähtöisin olevalla, nykyisin Konnevedellä asuvalla Salme Syrillä oli selitys sille, mikä tulvissa vetää puoleensa ihmisiä.

– Tulva on yllätyksellinen luonnonnäytelmä, vähän kuin dekkari. Ei tiedetä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja kastuuko taloja, Syri pohtii.

– Ihminen taitaa olla vähän sensaatiohakuinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .