Veikkaus luopui ajatuksestaan – luotolla pelaaminen pysyy kiellettynä

Veikkaus ehdotti aiemmin, että rahapelit luottokortilla sallittaisiin. Nyt yhtiö on luopunut ajatuksesta.

Veikkaus on luopunut ajatuksesta, jonka mukaan rahapelaaminen luottokortilla pitäisi sallia. Luottokortilla pelaaminen ei ole tällä hetkellä yhtiön asialistalla, Veikkauksen vastuullisen pelitoiminnan päällikkö Hannu Rinkinen muotoilee Sunnuntaisuomalaiselle.

Pari vuotta sitten Veikkauksen silloinen toimitusjohtaja Juha Koponen esitti Keskisuomalaisessa, että luottokortit pitäisi hyväksyä rahapeleissä. Hänen mukaansa luotolla pelaaminen olisi voitu viedä arpajaislakiin kuluvalla vaalikaudella toteutettavan arpajaislain uudistustyön yhteydessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntijan Mari Pajulan mukaan rahapelien pelaamisen salliminen luottokortilla ei kuitenkaan ole ollut uudistustyössä esillä.

Rinkisen mukaan luottokortilla pelaamista haluttiin edistää vielä muutama vuosi sitten, kun pohdittiin uusien maksutapojen huomioimista Veikkauksen peleissä.

Hankaluuksia on syntynyt esimerkiksi siitä, ettei lottokuponkia voi kaupan kassalla maksaa ostosten yhteydessä luottokortilla. Peliyhtiössä on pyritty varautumaan myös kolikoiden käytön merkittävään vähenemiseen tulevaisuudessa.

– Vaikka luottokortilla maksamista ei ole tällä hetkellä vireillä, ei ole mahdotonta, että asia nousee vielä esiin, Rinkinen sanoo.

Juha Koponen väistyi Veikkauksen johdosta, kun Fintoto, RAY ja Veikkaus yhdistettiin samaan yhtiöön vuoden 2017 alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.